permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, 26 December 2013

review - slap chop (cara mudah buat bubur anak)

salam..hai readers

hoi anak2 orang lain dah makan macaroni, makan tomyam ko sibuk nak cite cara wat bubur..haha.

yela anak ku baru ada 4 batang gigi so die still makan bubur, kang ku bagi nasi keras kang poopoo kluar gitu jugak nasiknye..


setiap malam ku akan wat bubur untuk aqeel, gigih la cincang bawang, potong carrot, kentang, brocolli, ayam pastu baru masak..amek masa lama gak la..

penyelesaiannya.....ku tertarik dengan benda ni


setelah digugel2 ku tengok harga kat ros anis paling murah uolls..laju2 bayo dan semalam dah dapat..harus rasmi terus wat bubur anak



hasilnya..memang camni la yang aku nak..tak halus sgt dan tak kasar sgt..just nice kate org..emmm btw ade tak alat yang bole chop ayam plak..hahahaha

8 comments:

  1. akak pun ada tapi fayel dah jahanam kan geram tull...chop ayam kena kisar la dik hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha fayel2..kak kalo kisar kang halus sangat..sy nak just nice je..haha

      Delete
  2. owh...penah tgk da alat tu sblm ni?? memang senangkan keje..hehe

    ReplyDelete
  3. Bagus kan...murah pun murah...tp Umi Qi x beli hahhahaha sbb kt umah byk sgt segala jenis pisauuuu....so kena rajinkan diri slap chop sendiri....mama, umi Qi pun still bg Qi bubur nasi mcm2 rasa sbb Qi lebih mkn byk bubur dari nasi betul....so x semestinya penuh gigi suka makan nasi betul...janji tgk dia suka makan mcm mana...lagi satu vasiasi sayur umi Qi tgk mmg mama aznor A....barulah mata anak2 kita cerahhhh cantik selalu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aqeel mmg ske makan carrot umi qi..mmg saje ajar skekan sayur dari kecik..hehe.tq umi qi syg!

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets