permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, 30 December 2013

Pneumococcal vaccine

Salam..hai readers

alhamdulillah sabtu lepas akhirnya dapat jugak kitorang vaksin aqeel..punye lah bertangguh2 nak g cucuk dak aqeel ni..

seminggu jugak ayah aqeel survey hospital n klinik area selangor ni..pusrawi lah, annur la, azzahra la..last2 kitorang decide nak pegi DEMC..tu pun last minutes decision sebab dah alang2 ke shah alam dekat beno dah dengan DEMC

sebelum pegi cucuk jumpe abg danish dulu..hehe..mase aqeel baby dulu orang kate sebijik muka danish mase baby..sekarang pon macam adek bradek kan..hehe
sampai2 macam biasa la kena timbang ngan amek suhu..aqeel plak ngah tido..ngamuk sakan la bila tersedar..berat aqeel dah 10.8kg..naek 200g dalam sebulan..ok la tu..kluar je dari bilik triage tu die dah mule aktif..nak naek escalator la..tolak kerusi laa..aduhaii. 5 minit pastu baru dapat jumpe doktor..so kitorang bagi penerangan kat doktor serba sikit..hahaha..kitorang plak yang tahu lebih..doktor tu just yeee kan je..hmm

duk luar semula sebab doktor nak amek vaksin tu kat lab..10 minit pastu masuk balik untuk cucuk..cucuk kat peha belah kanan.meraung kemain aqeel..sebabnye die marah orang pegang die kuat2..

ok selesai..aqeel dah divaksin dengan prevenar 13..hehe..3-4 bulan lagi nanti kite cucuk lagi ye aqeel..hehe

untuk sesiapa yang nak amek vaksin di DEMC..ni bil nya :)


balik dari DEMC singgah one baby world..beli botol susu aqeel..hahaha..anak dah setahun sebulan baru tuka botol..teruk betol la ibu die ni..tommee tippie 9oz 2 botol baru rm45..murah kan?..20% discount katenye..


aci tak nak sambung terus cite aqeel potong rambut..haha..aqeel ni memang takde masalah nak potong rambut..pegi la saloon ke..kedai india ke..die ok je..rasenye tiap2 bulan kot kena potong rambut aqeel ni..sebab rambutnye cepattt panjang..sepatutnye dah tau rambut anak cepat panjang potong la rapat sket ye dop? tapi ku memilih untuk tidak mencaras rambut anak rapat beno sebab aqeel nampak garang kalau botak..ibu ske muke tanje2 sket..keh3..jadinye ibu terpaksa la ke kedai gunting setiap bulan dan RM5 kena letak dalam monthly budget..haha..


ok done entri caca marba :)

10 comments:

  1. nanti dah besar aqeel hensem camtu la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hensem kan kak..tp badann sehatttt! hehe

      Delete
  2. Replies
    1. haah iza..senang je..die x nanges pon..ralit sampai menitik air liur..haha

      Delete
  3. copy paste.....sama sejibam mukanya.....hi aznor...ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..sama! mama danish kakak ibu aqeel..hehe

      Delete
  4. wah..handsome boy dah besar dah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. besar dah kan nisa, kejap je mase berlalu

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets