permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 17 December 2013

YES to PnD protection Campaign

Salam..hai readers

minggu lepas dapat jemputan khas dari Erina untuk join PnD protection Campaign ni..jemputan khas untuk group gojes blogger supermom & baby..memang rasa bertuah sangat la dapat join group ni..dapat banyakkk sangat ilmu

untuk kempen ni memang ayah aqeel pon beria nak join..kami dah decide nak bagi aqeel vaksin ni, so nak tau la sedikit sebanyak pasal pneumococcol.kalau setakat apa yang kita baca kadang2 tak cukup jelas kan..

kitorang antara yang pertama sampai..hehe.sampai pukul 2.45 terus laju je tekan lif naek tingkat 5 walaupun asben dah nampak sign "party gojes level 3"..haha.rupanya berubah tempat disaat akhir..sampai2 dapat jumpe erina..1st time ni, teruja iolls..dan ena asek cakap.."comelnyaa awak ni..buulat"..masa ni ena tataw nama aqeel..but then bile ibu panggil aqeel terus ena cakap.."owh inila aqeel double E tu ye..sebijik macam aqil aunty"..dan aqeel sangat la suke senyum kat ena..gelak2

disebabkan masa kitorang sampai tu takde orang lagi so ena suggest aqeel tangkap gamba ngan dr yong..anak iolls ni sangat la susah nak kat orang..stress mak nye.sekarang ni makin menjadi2 plak.



makin lama makin ramai mommy gojes..asben bisik "sayang, nape yang kali ni tak sama ngan orang yang aritu, ramainya dalam group ni"..haha.iolls pon terkulat2 jugak sebab baru 1st time jumpa erin,ctmah, nurul, mommycha, yumie n ekin..yang dah kenal sket2 pon umi qi, cik naa dan kak mimy.

antara doktor yang hadir untuk bagi talk haritu ialah Datuk Dr. Zulkifli dan Dr. Yong Junina..banyak sangat input yang kitorang dapat..habes je talk ayah aqeel terus cakap, hujung bulan ni kte g cucuk ye aqeel..hehe..memang menimbulkan kesedaran betol.

pastu ade teknik urutan bayi..rania anak ciknaa jadi model..amboi sedap sungguh die kena urut.senyap kemain lagi.lepastu ade demontrasi bantuan kecemasan untuk kanak2..yang ni iolls xdapat ikot..aqeel dah mintak diisi tank nye..ayah aqeel je yang tengok

habes je semua apa lagi mestila sesi bergambar beramai2..hehe

gojes supermom & baby with the doctors

ibu aqeel with mama aqil

overall happy sangat dapat join kempen ni..banyak sangat input yang berguna.dan yang paling penting dah ade kesedaran tentang pnuemococcal ni..
duit boleh dicari, permata hati tu tak boleh ditukar ganti

12 comments:

  1. semoga anak2 kite trehindar dri sebarang penyakit merbahaya yer

    ReplyDelete
  2. Mmg nk pegi..
    Apakan daya takde kt KL msa tuh..
    Huhu

    ReplyDelete
  3. Bagus dtg awal...tp xmo duduk sekali ngan Umi pe pasai hahahhaha...seronok kan...nanti uar-uarkan kempen ini secara berterusan ye :)

    ReplyDelete
  4. Frust tak dpt join sbb x jadik turun kl, iffat demam x baik2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alala..xpe la..nak wat cane kan..semoga cepat sehat iffat

      Delete
  5. haa, cam ciknaa ek! sorry sgt2 ciknaa tak cam aznor, tapi cam aqeel. kalau blogger camni la kan.. kenal anak dulu dr mak :) btw, seronok kenal aznor..sgt peramah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..memang..anak lagi femes dari mak kekdahnye :)

      Delete
  6. Bestnyer aktiviti cenggini.Nanti klo dah inject update entry tau =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok..kalo dah cucuk nanti iolls update keh..hehe

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets