permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 29 January 2013

Majlis cukur jambul Aqeel Suhayl : 12.1.13

salam..hai readers

alhamdulillah 12hb yang lepas (tudia aih..cerita dua minggu lepas..haha)..selesai satu majlis untuk aqeel..majlis kecik je tapi preparation macam time ibu nak kawen dulu..haha


family attire
kami bertiga pakai baju kaler merah maroon..mula2 nak pakai kaler peach tapi terpaksa tuka kaler sebab ayah susah nak dapat baju melayu kaler peach..adoiyai


1st time bergambar ber3
catering
ibu tempah makanan untuk 100 org je..tapi3..makanan x cukup! haha..terlebih invite org plak..adehh.pakcik caterer terpaksa tambah makanan lagi..

doorgift
untuk org marhaban : gelas, telur, sapu tangan dan cupcake
untuk org tahlil : telur, cupcake, sapu tangan, buku doa amalan dan tasbih
untuk tetamu : telur, cupcake dan sapu tangan
banyak sangat pengkelasannya..ekeke




untuk tetamu
buaian berendoi
yang ni DIY  sendirik je..x sempat dah nak sewa2 buai..huahuahua..asal bole je





apepun alhamdulillah selesai dah majlis..dan si tembam pon sudah mutak!



sebelum


hey..suda mutak!

Friday, 25 January 2013

Aqeel ruam

salam..hai readers..

bila dah jadi ibu ni kat blog pon asek la nak cte pasal anak..kali ni nak cte pasal ruam di pipi tembam aqeel

ibunya mengesan ruam kat pipi anak 4 ari sebelum majlis cukur jambul aqeel..jenuh gugel cara nak hilangkan ruam sebabnye tanak la pipi anak comot sebab ruam..macam2 petua
- tepung ubi wat macam bedak sejuk
- sapu nappy rash cream

last2 esoknye ibu bawak aqeel pegi jumpe paed..walopon still dalam pantang..haha.
dapat la cream doc soh sapu..alhamdulillah sehari pakai ruam dah kering..kulit pon dah x merah2 lagi..lega..barula comel pengantin di hari cukur jambulnya..haha

ohh cian anak ibu
selepas sehari..

alhamdulillah :)

Monday, 14 January 2013

Aqeel checkup sebulan

salam..hai readers..

aqeel dah sebulan setengah baru nak update pasal checkup sebulan..huhu..kekangan internet access..harap maklum..huhu

perkembangan aqeel untuk umur sebulan

berat : 5.3kg
panjang : 59cm
BMI : 15.2
lilitan kepala : 39cm

dah sebulan baru la ibu taw yang aqeel lahir haritu BMI kurang, kurus la maknanya sebab walopon berat 3.05kg tp terlalu panjang 58cm..huhu. bila dah sebulan baru BMI normal.

kena cucuk hepatitis B..nanges masa jarum masuk je..pastu senyap..hui sangat baek lah anak ibu..
nurse tanya baby dah pandai senyum ke? mestilah dah pandai walopon hanya senyum dalam tidur.haha


ibu plak dah dapat berat sebelum pregnant..tapi belum dapat berat masa kawen..haha.usaha perlu lebih keras ni..

dan bila dah sebulan ni ibu pun start la ajar aqeel guna botol susu..alhamdulillah aqeel da pandai guna botol..skali ajar je dan die selesa dengan botol tommee tippee tu.



p/s : alhamdulillah skrg ni rasa mudah je nak jaga aqeel..mungkin sesuai dengan maksud nama yang diberi..suhayl : mudah, senang


bloggerwidgets