permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, 29 June 2013

aqeel turns 7 months

salam.hai readers..

harini aqeel dah 7 bulan..cepatnye mase berlalu..ape yang aqeel dah boleh wat

- dah boleh merangkak, 3 step je..hehe
- dah start makan bubur + ayam
- kalo nanges2 slalu macam sebut...ayaaaahhhh (hmm sentap ibu!)
- ske tido berpeluk..makin manje plak
- dah boleh duduk sendiri tp sesedap rse je nak terlentang
- kalo naek walker kemain laju dah kedepan..sape halang memang kena langgar dengan racing car aqeel tu
- suke bergendang..pantang dapat tin biskut ke..mesti tepuk2
- murahhh dengan senyuman
- gigi? non hado lagi..bbsitter kte dah ade bunga2 gigi nak klua..ibu tak nampak pulakkk
- dah jarang bangun malam untuk nyusu

bulan ni xde checkup so tak dapat la nak tahu berat n tinggi aqeel

Sayangggg anak ibu!

Ya Allah, jadikanlah anakku Aqeel Suhayl seorang anak yang soleh dan mendengar kata.
Lindungilah dia dari sebarang kejahatan dan penyakit.
Amin..

p/s : ibu tengah sibuk ngemas nak pindah rumah tapi still sempat nak g warehouse sale mamalove..ngehehe

Monday, 17 June 2013

contest baby ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com

Aqeel nak join contest ni jugak! hehe


 
Peraturan contest ::
Contest bermula sekarang!!!
12.6.2013 hingga 7.7.2013.

1.contest terbuka kepada semua golongan masyarakat malaysia tanpa mengira kaum dan bangsa.

2. Semua lapisan umur boleh join.

3. Anda cuma perlu submit gambar baby anda dalam mood yang ceria. Tak kisah samaada baby tu anak sendiri,anak saudara, atau cucu.

4. Jika anda tiada blog,anda boleh submit gambar melalui facebook. 

5. Add facebook personal saya. (Ada di sidebar). Jangan add acc fan pages saya ye..

6.Create 1album khas dengan nama "contest baby ceria by barangbabymurah.blogspot.com"


7. Di dalam album tersebut,anda diwajibkan letak banner contest(refer gambar diatas).


8. Kemudian,anda upload gambar baby anda dalam mood yang ceria dan HARUS TAG FACEBOOK saya.


9. Description gambar haruslah letak point2 berikut :-
1. Jom membeli barang baby dengan harga borong minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot com


10. Anda juga harus menulis hadiah yang anda nak jika anda dipilih sebagai pemenang.

List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang(pilih salah satu sahaja).ANDA MESTI COPY PASTE SENARAI HADIAH YANG DITAWARKAN INI DI RUANGAN CAPTION GAMBAR BABY ANDA. KEMUDIAN BARU MENTION HADIAH YANG ANDA PILIH JIKA ANDA MENJADI PEMENANG.

1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys

Sila pilih salah satu. Jika anda dipilih sebagai pemenang,saya akan hadiahkan pilihan yang anda pilih di awal contest.


111. Jika anda nak join melalui entry blog,  anda harus letak title entry :: contest baby ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com


12. Anda harus masukkan gambar banner contest.

13. Masukkan juga gambar anak anda dalam mood ceria.


14. Anda perlu menulis di bawah gambar tersebut :- " mari membeli barang baby dengan harga borong,minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot.com"


15. Anda juga harus menulis hadiah yang anda nak jika anda dipilih sebagai pemenang.

List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang(pilih salah satu sahaja).ANDA MESTI COPY PASTE SENARAI HADIAH YANG DITAWARKAN INI KE DALAM ENTRY YE. KEMUDIAN BARU MENTION HADIAH APA YANG ANDA NAK JIKA ANDA DIPILIH SEBAGAI PEMENANG.

1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys

Sila pilih salah satu. Jika anda dipilih sebagai pemenang,saya akan hadiahkan pilihan yang anda pilih di awal contest.


16. Submit kepada saya entry tersebut dengan meninggalkan link entry anda pada ruang komen.


17. Sama ada join melalui facebook atau blog,anda jangan lupa untuk letak nama penuh anda dan nama baby anda.


18. Hanya akan ada 2pemenang dan 8orang hadiah saguhati. Hanya pemenang PERTAMA yang akan dapat hadiah yang dipilih sendiri, pemenang KEDUA akan mendapat TRUNKI BAG. 8 orang saguhati akan menerima rompers ck 3in1.


19. Jika anda pasangan yang berkawen,anda dan suami boleh join secara berasingan.


19. Anda boleh ajak family anda untuk join, 1baby ada 6 7 gambar pun tetap saya terima,tapi haruslah berlainan owner blog dan berlainan owner facebook.


20. Gambar tak semestinya anak anda seorang..gambar anak anda dengan anda boleh. Dengan kawan2 dia boleh..tapi mesri makesure anak anda nampak ceria,nampak happy dalam gambar.(if dalam gambar ramai baby,tolong inform saya mana satu anak anda ye).

21. Contest terbuka kepada baby/toddler umur 6bulan hingga 5tahun.

23. Dibawah gambar banner samaada difacebook atau di blog,sila copy paste langkah2 untuk join contest ini.


22. LETAK SEKALI TARIKH MULA CONTEST DAN TARIKH TUTUP CONTEST YE.


TARIKH TUTUP CONTEST PADA 7.7.2013.


Sebarkan.

 Ibu pertandingkan gamba ni..ceria tak saya!

Jom membeli barang baby dengan harga borong minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot.com

Antara hadiah yang ditawarkan
1.rocker fishes price newborn to todder(biru).

2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)

3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)

4.toys storage(pooh,cars,princess)

5.playmat mothercare(pink, lion)

6.toilet train toddler

7.elc purple with hanging toys

kalau Aqeel menang..Aqeel nak Ergo carrier colour biru:)

Nama Ibu : Aznor Juyantie bt Ibrahim
Nama Baby : Aqeel Suhayl bin Abdullah Shariffudin

jum2 join!

Wednesday, 5 June 2013

Aqeel checkup 6 bulan

salam..hai readers..nk update sikit..

semalam aqeel g checkup 6 bulan ngan ayah n opah..gelabah ayah bile kena jage aqeel sehari..terus mc arini..hahaha

hasil checkup
berat : 9.0kg
panjang : 71cm

yay! mmbesar ngan sehat sayang ye..

arini hantar aqeel kat bbsitter setelah cti agak lme..4 ari..seb bek die tak meragam.haih

ehh btw aqeel dah bole duduk sndiri..tapi senget..hehe


Tuesday, 4 June 2013

happy tummy = happy me

salam..hai readers..

semalam dah start bagi aqeel bubur kosong yg diblend..musnah harapan ibu kunonnye nak kasik puree2 dulu..haha..aqeel bambam lebih minat makan nasik laaa..melayu sangat..

ibu aqeel tak guna 4 days rule pon..2 days only..dan nampak aqeel minat epal..
pear & carrot so-so je..

so for todays onwards ibu tuka plan solid food aqeel..dis week aqeel akan makan bubur kosong..next week +vege..


p/s : lepas makan bubur tido kemain lena..kenyang agaknye.
bloggerwidgets