permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 29 January 2014

14 months old Aqeel Suhayl

salam..hai readers

aih sedar tak sedar aqeel dah masuk setahun 2 bulan..cepatnye besar anak ibu..

- sekarang dah boleh berjalan betul dan makin lajuu..
- ada perangai baru, nak tido atau bangun tido kena berpeluk dengan ibu..rasa nak patah pinggang ibu nak! awak nak berdukung kehulu kehilir
- dah pandai cakap NANAK sambil geleng kepala laju2
- words lain, NAK = nak, TAK DAK = takde, PAPA = paklong aqeel, KA = car, BU = ball, MAMAM = makan, BUU = ibu (kalo panggil ibu, buuu tu bunyi panjang sket kalo ball bu pendek..haha), PAH = opah, CU = shoes, BAH = bas
- makan tak memilih..suap je..tapi kalau dia dah taknak die geleng
- susu, still 2-3 botol je masa kat rumah bs
- tepuk, salam, lambai, flying kiss, kuyukan mata, cebik mulut
- tengah seronok meniru apa yang orang wat
- dah boleh wat action rukuk..hehe.
- feveret, menyorok dalam telekung ibu masa ibu solat supaya ayah tak jumpa..APTB

apepon membesar dengan sehat ye anak ibu..lebiu



4 comments:

  1. comel je part menyorok dlm telekung tu....heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye ain..tula feveret die..kang kte kne tunggu die klua dlu baru bleh nak sujud..huh! (T.T)

      Delete
  2. umur gini, apa jer kita buat, akan dia tiru.. dan yg pasti, comey jer bler depa tiru tu kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol..so kne tunjuk benda elok2 je..hehe

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets