permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 7 January 2014

BIL Wedding

salam..hai readers

arini nak cerita pasal BIL wedding kat kelantan nun..masa bertunang 4 bulan lepas kitorang gerak dari KL ikot jalan Gua Musang..12 jam perjalanan memang sampai rase nak patah pinggang..so untuk majlis kawen ni kitorang gerak dari pahang..balik rumah in laws dulu pastu baru ke kelantan..8 jam perjalanan.ok la kot..

hari jumaat majlis nikah..nikah di surau, dan jamuan di rumah..ape yang aku nampak, majlis simple je..takde khemah, takde catering..sangat2 simple..


OOTD : nikah outfit 2 tahun lepas :)

hari sabtu baru la majlis bersanding kat dewan..pon sangat simple..takde kompang, takde dj, kurang tetamu..MIL guna semula bantal polisterin hantaran bertunang aku dulu..jimat belanja sket kat situ..


bantal hantaranku bertukar tema

OOTD

ok habes cite pasal kenuri..nak cite pasal jenjalan kelantan..haha itu yang iye nye kan..

sampai kelantan hari kames malam tu semua orang nak keluar pegi wakaf che yeh tapi kitorang anak beranak dah terbongkang keletihan..jadinye tinggal la kitorang sefamily dengan family bil..tido kumpul energy katenye nak shopping kat rantau panjang esoknye

esoknye lepas majlis nikah, salin2 baju terus gerak ke rantau panjang..dalam perjalanan singgah masjid beijing sebab yang lelaki nak solat jumaat..pastu baru shopping! gile aku weh nengok barang2 bebas cukai ni..muurahh!..tapi kitorang tak berdaya nak mendukung si botbot tu sambil bershopping jadinye sket je la yang dapat disambar..balik homestay masing2 nyesal.haha..antara barang2 yang disambar, jeans, kasut, selimut, pemanggang ajaib, periuk..dan macam2 lagi..haha


Masjid Beijing


Aqeel punye

malamnye baru pegi ke wakaf che yeh..skali lagi hilang pedoman..tapi kat wakaf che yeh ni harga dah mark up sket..ade certain2 brg je harga sama..aqeel dapat gitar kat sini..haha




sampai je kat homestay, ade cite seram..sorang sepupu cite dalam kul 11 malam ada sorang pempuan datang, bawak baby..tapi babynye tak nampak..kecik je! oooemmjii..seram ok..ape die wat datang umah org memalam..sepupu kate die dtg mintak sedekah..ehh satu lagi kan aqeel meraung2 kalau letak dalam bilik air..macam takotkan sesuatu..so sepanjang duk sane ku mandikan aqeel kat porch kete..pelik betol sebab aqeel tak penah nanges kalau ajak mandi..

dan lepas kenuri hari sabtu kami gerak balik ke pahang semula..kalini cepat cket sampai..6 jam je.. sebab lalu ikot LPT2..ahad baru balik ke rawang..selesai...

hujung bulan ni kenduri di pekan plak..

4 comments:

  1. ambooiiii pengantin lama tu lawa sgt mcm pengantin baru.hehehe

    ReplyDelete
  2. xnak jemput i ke kt pekan nanti..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh jemput la datang kalo balik kg..bole makan eskim (-.-)"

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets