permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 28 January 2014

Rutin harian ibu aqeel

salam..hai readers..

sebelum ni penah kongsi dah rutin harian ibu aqeel..sekali masa lepas pantang, sekali lagi masa aqeel start tinggal ngan babysitter..sekarang aqeel dah besar sikit rutin harian pon berubah

pagi, ibu bangun pukul 6.10..terus pegi dapur panaskan bubur @ sup..siapkan bekal makan aqeel,bekal susu, wat air untuk ayah..pastu baru leh mandi, solat dan siap2..ayah aqeel akan masukkan bakul aqeel dalam kete, kluarkan kete dari porch..aqeel bangun, tukar pampers..bedak2 sikit..kalau mood tak baik macam pagi tadi, taknak pakai pampers..skrg memang kena beli pants..wat perangai kalu kite sarung je pants

siap sume, terus masuk kete..ayah kunci pagar, pass kunci kat ibu..tros zoom ke rumah bs..sekarang ni paling kurang pon ibu kena habeskan 15 minit kat depan umah bs..aqeel wat macam2 ragam..pastu terus ke opis..

kul 5.30 keluar opis..sampai depan umah bs dalam kul 6.15..amek aqeel, balik umah simpan susu, bawak kedapur sume bekas susu,bekas makan aqeel, defrost lauk yang nak masak..salin baju dan aqeel akan start berkepit..tunggu sampai ayah balik baru boleh masak, sambil2 tengok ariana rose..keh3..siap masak laju2 solat dan lepas tu aqeel akan menyusu untuk tidur..

menyangkut..x sempat ibu tuka baju
aqeel tidur baru la boleh kemas bakul aqeel, basuh botol+bekas makan, masak makanan aqeel, iron baju keje dan akhirnya baru la leh tido..letak kepala atas bantal terus hanyuttt..dan ianya berulang selama 5 hari bekerja..aku sentiasa tertunggu2 hari sabtu dan ahad..haha

4 comments:

  1. hahahaa..tertunggu2 hari sabtu and ahad ek...mmg superb letih kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo jadi ain lagi letih kot..anak 2..huhu

      Delete
  2. gitu la supermom...ngeee...daku tgu anak mentido mambaking plak....tido tak cukup dh biasa...demi rezeki kelaurga...ngeeee

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets