permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 11 February 2014

susun atur : mngemas baju2 lama

salam..hai readers

hujung minggu lepas sempat la wat aktiviti mengemas baju2 lama yang dah tak pakai..mula dari baju2 pregnant, tudung2 sampai ke baju aqeel.

nak tunjuk sket hasil tangan kayu..hahaha

baju2 pregnant dah selamat disimpan untuk next session..huhu..tudung2 plak mane yang agak jarang, agak singkat..ku cuba untuk simpan supaya tak terpakai lagi..berazam nak berubah sikit demi sikit..



baju2 aqeel masa baby..yang elok2 sebelahkan..mana yang dah agak lusuh terutama kat bahagian lutut sebelahkan..anak iolls merangkak lama.tu yang seluar banyak lusuh kat bahagian lutut..yang elok asing2kan ikot saiz..masukkan dalam vacuum bag beli kat daiso..siap..simpan dalam storage box



skrg ni ngah pikir baju2 aqeel yang lusuh kat bahagian lutut tu nak watpe..

tudung2 ibu yang dah tak pakai tu nak bagi kat sape..

baju2 yang dah "kecik" pon ade sebeg..pon tatau nak bagi kat sape..

kalo kat taiping bleh gak bagi kat sepupu2..satu hal plak nak bawak balik ke taiping..huhu..

hmm any idea?

8 comments:

  1. menarik nyer vacum bag tu...

    ReplyDelete
  2. hihihi...cikpuanLinda pn da kne asingkn nie..nak bg kt adik baby plak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang elok2 bole simpan untuk adik dah..hehe

      Delete
  3. Suka guna kaedah vaccum bag...mmg jimat :)

    ReplyDelete
  4. ain pn skang dlm proses mengemas n mengasingkan baju2 yg xnak pakai lagi dah...so far skang baru setel baju husband...baju ain n Raess x buat lagi..asal tengok baju je pening kepala..lagi ku kurangkan baju...lagi tu baju makin bertambah... (hahahaha..mcm mane tu) heheh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena betol2 gigih ain oi..sebab byk ngat baju tu yg susah nak asingkan kan..haha

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets