permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, 14 April 2014

aqeel dah terima ebm semula

salam..hai readers

alhamdulillah aqeel dah nak minum ebm balik..leganya allah je tau..

masuk 3 minggu aqeel tak menyusu langsung kat umah bs..dah susut sikit pon badan dia.disudukan sudah, tukar botol, bagi pakai sippy cup, straw semua tak berjaya..jadinya hari2 ibu hantar susu tapi bawak balik semula..sedih sangat..hampir2 putus asa. siap cakap kat ayah aqeel, jom la kite g beli susu yang ada perisa tu, maybe aqeel dah tanak susu plain. tapi ayah aqeel kata "sabar..nape nak kena bagi susu fm, ibu kan still ada susu.."

minggu lepas hari rabu macam biasa aku tanya bs "arini minum susu tak acik?"..acik tu senyum cakap, harini 2 botol habes..allah rasa nak nanges..akhirnya aqeel nak ebm semula..

dah dekat 40oz aku naikkan ke freezer akhirnya aqeel akan gunakan balik susu2 tu..aku dah lama tak buat stok susu kat freezer..selalunya pam arini untuk bekalan esok.

bila dipikir2, aku rasa aqeel reject botol, reject susu sebab nak tumbuh gigi..2 batang gigi geraham dah keluar..semoga lepas ni aqeel akan kuat menyusu macam dulu..aminn..



p/s : btw korang, aku rase aku pon tumbuh gigi geraham lagi ni..apakah? tua2 gini ada gigi lagi nak tumbuh?

12 comments:

  1. Alhmdlh... lega nyer da nak ebm smula...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulilah....lega rasanya anak nak minum ebm balik kan...actually bukan dia xnak...dia nak tumbuh gigi rupenye..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula..ckp la nak tumbuh gigi, senang sket ati ibu..hehe

      Delete
  3. Alhamdulillah..akhirnya dia nak ebm juga...tumpang gembira

    ReplyDelete
  4. Wahhh..lega sgt akk baca..syukur

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..anak sy smpai skrg xmo ebm..nseb baik sy keja d rumah dah skrg..dlu penuhstock 1 deep freezer.. expired gitu je..:(

    http://ourlovebonding.blogspot.com/2014/04/stimulate-atau-rangsang-pengeluaran.html

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets