permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 16 July 2014

kesah aqeel dan formula milk

salam..hai readers

aku dah mula nak introduce aqeel dengan FM lepas tau aku pregnant..masa tu aqeel asek la terjaga malam2 n nanges dengan mata pejam.puas pujuk tanya aqeel nak apa?nak dukung pun taknak, last2 urut perut die ngan minyak yuyee baru diam.aku syak aqeel lapa sebab susu ibu dah tak cukup.siann dia

so esoknya terus ajak ayah aqeel cari FM, kitorang try dengan dutch lady 123 chocolate..sebab apa chocolate? sebab aqeel memang tak pandang langsung susu putih.


beli 1 kg, sebulan baru habes..tu pon banyak yg ke sinki.dia tetap nak nenen..budak dah besar, susu kurang.time ni la kena nipple cracked.sakitnye allah je tau.1st time kena sejak mnyusukan aqeel

masuk bulan ke2 aku kerapkan bagi FM dan alhamdulillah aqeel dah mula terima FM..bangun pagi sebelum g rumah bs dia akan mintak "nakk tutu"..balik dari rumah bs susu lagi.kalau wiken aku kira2 dari kul 8-10 ade dekat 14oz aqeel minom..hehe..sekarang 1kg susu tu tahan seminggu je..dan aqeel punye poo poo pun ok.aku assume susu ni sesuai untuk aqeel.

aqeel still bf, tapi cuma time nak tido or terjaga tengah malam..its ok la kan.maybe sikit hari lagi aqeel boleh lupe terus nenen..hehe

10 comments:

  1. mmg mula2 gitu....anis pun amek masa 2 bulan utk wean off airis sepenuhnya....

    ReplyDelete
  2. sy nt mcm mn lah nak lepas nenen arfan ..taun dpn..arapnye susu bdn cukup la sehingga 2tahun

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah rania pun dah terima susu FM..tapi kat skul jela sbb pam dah tak cukup.. janji anak kenyang kan aznor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu..dr die meragam lapa, kurang kesabaran mak nye.haha

      Delete
  4. sama la dgn naufal amsyar..dah pandai tantrum skrg, maybe tau nak dpt adik kot.. tapi kat sini takde FM, so kitorang bagi fresh milk. tapi dia still nak BF gak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo susu ibu die banyak lagi takpe la nisa..bg je :)

      Delete
  5. ms nk introduce fm, aznor campurkan ngn ebm ke? (takut ank pelik rasa fm)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah campur dear..mula2 letak separuh ebm, separuh fm.

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets