permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, 7 August 2014

2nd pregnancy : 17 weeks - belum buat buku merah

salam..hai readers

wow..dah letak ticker kat atas nun..counting2! hehe

dah masuk 17 weeks, 2nd pregnancy ni tapi aku masih belum buat buku merah! matik lah!..
kesahnya nak pegi wat buku masa 12 weeks dulu tup2 kena start keje tempat baru plak..terus la tenggelam punca macam mana nak amek cuti sebab still takde cuti.

baru2 ni boss plak yang tanya "you tak pegi checkup ke?" haa nampak dah bos nak bg kelepasan tu..moh la gunekan..isnin lepas kol la kd yang berdekatan sekalik kena wat appoinment eh kalo nak bukak buku..haihh..so appoinment dapat next monday 2 pm..

btw adek aqeel ni ibu jarang plak bercerita kan..

2nd pregnancy ni aku cepat dapat kesan..lewat period seminggu terus test..hoi lame gak la  seminggu kan..maklumlah irregular period.time aqeel dulu lewat sebulan baru positip tau..haha.ade cerita kat sini.



secara jujurnya kami belum plan nak tambah anak..tapi rezeki ni datang bertimpa2..hari yang sama asben di offer kenaikan pangkat, UPT positif..minggu yang sama aku test UPT, aku dapat better offer..apa lagi sebab untuk aku kata aku belum ready..sesungguhnya anak tu memang pembawa rezeki..kami happy dengan kehadiran sikecik dalam rahimku ini

1st scan aku buat masa 4weeks ikot saiz sac..dan 2nd time minggu lepas..baby already 16weeks




rasa nak nanges tengok anak membesar sehat dalam rahim..aku mengaku 2nd pregnancy ni aku agak lasak.aku boleh dukung aqeel, aku boleh angkat benda berat..masa aqeel dulu lesung batu pon aku tak berani angkat.

membesar lah dengan sehat ye sayang..ibu, ayah n abg aqeel loves you!

6 comments:

  1. seronoknya pregnant kan......rasa cam nak pregnant lagi je nie...hehehe...

    ReplyDelete
  2. yeayy congrats! take care ok :D

    ReplyDelete
  3. tahniah, jg diri baik2 ye..

    setiap anak adalah rezeki, kene yakin pada itu..

    take care... :)

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets