permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 19 August 2014

2nd pregnancy : 3rd checkup - MGTT test

salam..hai readers

harini dah kena wat MGTT test, walopon baby baru masuk 18w..haih, kenapa la awal sangat nak kena minum ni..

tapi sebab ade experience minum 2 kali time ngandung aqeel dulu, takde la rasa cuak sangat

macam biasa puasa dari kul 10 malam semalam.aku puasa betul2 puasa ye, tak makan, tak minum walaupun air masak..sebabnya ada orang yang cakap boleh minum tapi air masak, tapi aku tak..masa aqeel dulu pon aku puasa betol2

kul 8.30 nurse amek darah, terus kena minum air gula..masa aku masuk bilik tu dah ada 2 orang tengah minum.rasanya diorang tu dah lama..aku duduk, baca bismillah, selawat..aku teguk sekali sampai setengah gelas, berenti jap..pastu aku teguk skali lagi sampai abis.kagum yang 2 orang tu.diorang cakap lajunyaa..aku kata kalau slow2 nanti tak lalu.hahaha.belagak sedikit gayanya

so kena tunggu 2 jam lagi..time ni pun aku tengok ade yang teguk air masak.sekali lagi aku kompius..boleh ke minum air masak. accurate ke result tu nanti..bak kate fiza, kalau boleh minum air masak, macam air gula tu dibancuh lite2 la kan..betol tak..dan aku tetap tak minum air masak...tahan la sikit sebab nak result yang accurate..untuk anak jugak kan.hehe




lepas 2 jam, amek darah skali lagi..dan keputusannnya saya bebas diabetes.alhamdulillah

12 comments:

  1. eh sama result kita...5.4 jugak ari2...heeee

    ReplyDelete
  2. uhhuhu... klu before test ni, mlm tu mmg pulun air masak berjug2... tkut wo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..punye la tkot kan..sanggup mnum air masak byk2

      Delete
  3. alhamdulillah, smg terus sihat sepanjang proses kehamilan inshaAllah :)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. legaaa..tataw kne repeat ke idok 28w nnti

      Delete
  5. waaaaa bagus! amal sangkut uhuk2. skrg bertabah buat bsp 2 minggu sekali. sabarrr jela

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab x nak wat bsp tu la memang jaga betol2..tkot..haha

      Delete
  6. tahniah! anda bebas! kite bebas! nnt minum sekali lg ye...huaaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo berat ok x kena minum kan..ehh tp history ade..hmm

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets