permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 12 August 2014

2nd pregnancy : 1st checkup - buku merah

salam..hai readers..

akhirnyaaa..ketika usia sikecik dalam perot ni 17w 4d baru berkesempatan buat buku pink..bad ibu ni..lambat bukak buku

appoinment pukul 2ptg, jadi saya yang menurut perintah ni terpacak depan klinik pukul 2 tepat2..try bukak pintu berkunci..apekah ini..janji dicapati betol!..takpe.oleh kerana ni 2nd pregnancy dah boleh baca macam mana klinik kesihatan ni..tunggu sat kat lua..panaih aih..masuk kete on air-cond..5 minit takde..10 minit baru nampak nurse datang berlenggang sambil bawak plastik makanan.ok fine! baru balik lunch.

nasib baik nurse ni baik..senyum, pastu suruh masuk..tapi kena tunggu lagi.diorang nak solat..huuu boleyyy la..
macam biasa, kena g kencing dulu..clear sume
pastu isi buku..masa ni dah cuak2 dah ni..mesti kena berdas2 sebab lambat bukak buku..

nurse : last period bila
aku : 30 mac..tp saya irregular period
nurse : dah 18w ni..kenapa lambat bukak buku
aku : sy ade kursus ritu (tipu sunat takpe kan)
nurse : ok..sejak bila irregular period ni
aku : dari bujang lagi..anak 1st pon edd ikot scan.
nurse : owh ni anak ke2 ye..ade masalah pape mase anak 1st? (sambil belek buku pink aqeel)
aku : takde rase (konfiden!)
nurse : owh awak low hb ni..kalini kena jaga ye

nurse ingat aku ngandung 1st..nampak tak muke aku innocent..hahahaha.pastu prosedur biasa la bukak buku kan..same je macam 1st time dulu.so next checkup 14hb..nice! seminggu 2 kali aku half day! redho!



btw, untuk 2nd pregnancy document yang kena bawak
- buku pink anak 1st
- bil letrik kalau tukar alamat

itu je..dan seperti biasa aku hanya mengambil masa sejam untuk bukak buku..overall saya hepi! diberi layanan yang baik + dibekalkan 4 jenis vitamin tanpa sebarang bayaran..cukup berpuas hati walau kena menunggu lama.. :)

8 comments:

  1. yg kene half day nak gi checkup tu yang masalahnya kan...tp nk wtcmne..terpaksa...masa ain buat 2nd buku pink ni..dia x mintak pun buku pink masa anak 1st...fuuh..selamat..kalau dia tengok la buku time yg 1st dulu..ain ada kencing manis..bila buka buku 2nd ni..dia tnye sejarah 1st pregnancy ain ckp semua ok...hehehe...

    ReplyDelete
  2. tahniah..selamat menjalani proses kehamilan yg mudah dan sihat...

    jaga diri baik2 ye..

    jemput baca info kehamilan & berpantang di blog saya ye :)

    http://sihatitunikmat.blogspot.com/search/label/info%20kehamilan

    ReplyDelete
  3. aku bab bukak buku malas gila... kikkiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! sbb tu bukak lambat2..mls nk g checkup wey

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets