permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, 25 August 2014

hentikan bergayut di waktu malam!

salam..hai readers

tajuk atas tu sesuatu sangat kan..bergayut apa? hahaha

ni kes aqeel la yang mesti nak bergayut sebelum tido.bergayut a.k.a mengempeng..walaupun dia tau ibu dah takde susu..dah macam candu plak nenen ibu ni.. 

so mulai minggu lepas, aku train aqeel supaya tido tanpa mengempeng..bila tutup je lampu aqeel akan start cari 'tek'.. apa yang aku wat..siapkan susu sebotol..sambil dia menyusu tu aku zikir sambil tepuk2 bontot, garu2 peha dia ke..bagi dia lali..tapi kadang2 dia tetap nak nenen..cuba plak alih perhatian dia sambil cerita pasal cat, cow, frog..kalau tak jalan gak aku tido mengiring tempat lain..suruh ayahnya plak take over..amazingly aqeel akan lelap jugak tanpa bergayut..

so arini dah masuk 6 hari aqeel tak dapat candu...harap2nya akan berterusan.ibu dah tak larat nak ngiring lelama bagi aqeel ngempeng, tak larat nak tahan pedih bila aqeel menyusu..aqeel kan dah big boy sekarang :)

8 comments:

  1. msti aqeel pham...sebab dia nak jd abg da...

    ReplyDelete
  2. Sama jg pglmn dgn sue. Minta tlg hubby tidurkan anak.. mula2 mengamuk jg. After seminggu dia dah ok...x de dah nangis2 nk ngempeng..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..kalau tido dengan ayahnya mesti terus lena

      Delete
  3. laaa..baca tajuk ingatkan bergayut tepon..haha..

    ReplyDelete
  4. salam kenal dari fifi.. fifi dulu akan cube tidur awal sebelum ufairah tidur.. alhamdulillah ufai tak suke kacau orang tidur.. jadi die takkan kejut fifi untuk nenen.. kalau tidur same2 fifi akan meniarap.. haha.. alhamdulillah die ok.. skrg ufairah dah macam org besar.. tidur macam kite tak perlu ape2 untuk tidurkan die.. just baring terus zzzz..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnye fifi..ni mcm ari2 bergadoh sebab x nak bg nenen..huhu.drama sgt

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets