permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, 28 August 2014

How to remove spam blog on reading list

salam..hai readers

terganggu napsu iolls nak berblogwalking bila ade satu blog yang asek update pasal movie terbaru..asek kua kat reading list..bila bukak link blog tu takde pon button follow..ni mesti spam! grrrr

try to remove it guna cara yang rilla bagi kat sini..tapiiii..iolls tak gigih ye nak bukak setiap link yang dah di follow..banyak gils..

ok..ape yang aku wat..aku search url blog tersebut kat google


bukak salah satu link yang google kasik, CTRL+F dan find lagi skali url tu kat link yang kite dah bukak


look for user profile


dan carilah title blog tu kat reading list..


insyallah jumpe..dah jumpe, apelagi laju2 unfollow ye..kongasam punye spammer..

ohh btw syima syaz tu pon dah guna url lain utk blog die..spammer menumpang kat url blog die yang lama..biaseeeee die tu!

6 comments:

  1. Yt xfaham cmner situation ni. Hahaha. Dlu2 yt pernah kena malware. Cr mcm aznor wat gak. Amik link. Ctrl f. Delete terus link kt side bar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni mcm kat reading list tu kua blog yang kte tak follow..nak unfollow x leh plak..cari kat list blog yang kte follow takde url tu..so kne wat gitu

      Delete
  2. ooo info baru ni...tq 4 sharing dear..

    ReplyDelete
  3. owhhhh tgh kena skng tp nama lain... nak ikut step ni sbb nyampah da tgk asyik up je kat bloglist hu3

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets