permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, 22 August 2014

Open house di seminggu terakhir

salam..hai readers

pejam celik dah nak habes syawal dah kan..pasni kena tuggu setahun la baru ada open house lagi..haha.

jumaat lepas opis wat jamuan raya, ni first time la aku join jamuan2 ni kat sini.maklum la orang baru.naseb baik buat kat level ni jugak, so amek2 makanan leh duduk kat cubicle sendiri.macam2 makanan ada, naik ketat perut.hahaha.


GM bagi ucapan

iolls pemalu, amek gamba belakang2 je.haha

menu :
nasi beriani
rendang ayam

roti jala + kari
nasi impit + kuah kacang
satay
agar2 + puding jagung

ahad plak ade gathering ngan member2 opis lama.to be specific geng makan + geng lepak surau.haha

3 daripada 4 orang yang datang

masing2 dah resign dari opis lama dan keje kat tempat lain2.so amek kesempatan nak gather2.plan nak baraan raya..tapi oleh kerana 3 dari 4 orang geng tu tengah mengandung, masing2 boleh pitam kalau masak so decide gather kat kedai makan je.hahaha. kitorang gather kat ayam penyet nusantara seksyen 7

petangnya plak ada jamuan raya taman perumahan yang kitorang duduk ni.mula2 plan nak pegi birthday licha anak kak ctmah, tapi sama masa plak.asben cakap nak join open house taman tu..hidup bermasyarakat katenye..yelahhhh..saya yang menurut perintah.balik rumah perot memang tengah full lagi sebab makan ayam penyet..pegi kat jamuan tu dah tataw nak makan ape.menu plak best2 belaka.diorang gotong-royong siapkan juadah.orang kampung masak memang sedappp

menu : 
bihun / mee sup
kuih-muih
buah-buahan 
lemang + rendang
roti jala
laksa
ais-krim

yang aku sambar lemang, roti jala ngan buah2..lain2 dah takleh masuk..series kenyang!

alhamdulillah, puas dah makan makanan raya.no more mengidam :)

6 comments:

  1. haaaa tgk menu pon rasa sengkak da perut ni haaaa ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgk menu leh rse kenyang..kurus la ceni..haha

      Delete
  2. Semua menu sdp2 belaka. Untung la mak buyong dpt mkn kan...

    ReplyDelete
  3. ape kelas jamuan rayer kt opis. huaaaa...=(((
    haaa..tu nmpk peyut i tu..cer zoom in skit.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. "kalau jelessss katakanlah..." hahahaha

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets