permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 6 August 2014

raya ke-5

salam..hai readers

arini nak sambung cite semalam pasal raya ke-5..raya ke-5 aku dah kena start keje.sebab aku takde cuti.yang amek 2 hari untuk raya tu pon unpaid..redhooo

pagi tu aku tengah siap2 nak g keje aqeel datang duk kat riba

aqeel : buu..buu.tikk
aku : ibu nak g work ye syg..aqeel tinggal ngan ayah ye..tokmi ngan tokbah pon ada.tengah hari nanti aqeel amek ibu g makan ye
aqeel :  *nanges*

tengah hari tu asben datang naek kete sepupu dia bawak aqeel..so kitorang terus la g lunch naek kete aku..
lepas lunch, dah sampai opis..aku pon salam2 aqeel cakap ibu nak work kejap.die punye meraung sampai keluar kete aku dengar..aku soh asben cepat2 jalan..nanti die ok.

sangkaan aku meleset..memang die ok pastu tapi tak lame..cranky sampai ayah dia fed up..kul 5.30 ayahnye call kate dah sampai bawah opis aku, aku dengar aqeel sedu2..aku tanye la nape tu..sedu ye..rupenye sedu sebab nanges punye lame! aqeel x penah nanges sampai tersedu2 gitu.terus aku turun dukung dia..lamaaa nak hilang sedu tu.asek pelukkk aku kuat2 sambil panggil buu..buu..alahai sedihnye rase.masa tu takleh balik lagi sebab office hour aku habes kul 6..layan la dia main.turun naik lift..lari2 kat lobi sampai kul 6..



aqeel sejak2 nak beradik ni memang sangat clingy ngan aku..kalau balik dari rumah bs ayah dia amek..aku sampai mesti soh dukung die..peluk2..hmm haila anak~

2 comments:

  1. sedihnye story ni..aqeel nangis smp sedu2

    biasanya kalo nak beradik mmg mcm tu. sue pun alami benda yg sama.

    sementara masih ada masa spend time byk2 dgn aqeel ye.

    salam perkenalan dr saya sue. jemput jalan2 ke blog sy sihatitunikmat.blogspot.com

    TQ :)

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets