permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, 8 September 2014

2nd pregnancy : 4th checkup - Low HB

salam..hai readers

aku ni start dari zaman ngandungkan aqeel lagi ade masalah low hb.maybe kalau tak ngandung pon hb aku low tapi tak tau sebab tak penah check darah kan

arini ada monthly checkup kat KD..checkup macam biasa tapi bila time nurse bagitau result hb aku, terbulat2 bijik mata..adoii makin turun.9.7 je uolls.

so kena la berleter, soh banyakkan makan vitamin c..seafood.alahai..i know all that things nurse.saya kan dah ade experience.ceh! belagak.belagak tapi hb makin rendah..pecite!

dah tak memasal kena g checkup every 2 weeks.rasakan!..so dalam 2 minggu ni kena betul2 jaga makan laa..jambu batu, kismis, kurma, prune, orange juice,kerang..haa 2 minggu lagi tengok mau tak naik HB ni..biaseeee die tu.makin turun je!


17 comments:

  1. anis ari2 trn gak...tp sejak amek pati delima alhamdulillah HB makin naik...dari 10.2 skg dh naik jd 11.7

    ReplyDelete
  2. hb rendah common utk ibu mengandung.
    take care ye :)

    ReplyDelete
  3. ain mengandung dua2 sekali hb rendah je..puas makan mcm2 susah sgt nak naik...huhuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh same la kite ain ek..tataw cane cara nak naekkan lagi

      Delete
  4. sy xde pengalaman HB low...cme masa last2 pegnen tu dia turun tp masih dlm kategori 11.. atas2 pagar hehe

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah...tahniah...jaga diri baik2 tau...^_^

    ReplyDelete
  6. semoga smua nyer baik2 belaka yer, InsyaAllah...

    ReplyDelete
  7. aznor, sue bkn nak promot produk cuma nak membantu. kalo berminat boleh contact sue ye.
    http://sihatitunikmat.blogspot.com/2014/02/vitalea-shaklee-mengatasi-masalah-hb.html

    ReplyDelete
  8. take care ye sis.. jaga2 pemakanan yee :)

    ReplyDelete
  9. mkn delima fresh pn bgs aznor.eh siap.dear~. kih2.. jgn nk cek up je rajin mkn sumer tu. ececeh..moge naik hb awk nnt. chayok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuangasam!..dah naik dah uolls.ni komen ari ape ni.haha

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets