permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, 19 September 2014

2nd pregnancy : 5th checkup - Hb dah naik!

salam..hai readers

jumaat minggu lepas dapat call dari kk kate kne datang hari isnin sebab darah yang diorang amek bulan lepas, takleh guna.apekah? dah la isnin satu lagi ade checkup jugak sebab low hb..memang nak skaliguskan je lah..idok ler aku nak ngulang banyak kali

agak lama gila duk kat kk kalini..dekat 3jam!.nek lenguh buntot mak hincik.

macam biasa amek darah, air kencing..dari lab tu aku dah pandai baca result..nampak hb 11.5.wow rase nak melompat.seminggu lepas hb 9.7..ni penangan iberet folic dengan jambu batu kot





aku sampai rase muak tengok jambu batu.haha.hari2 duk makan jambu batu..iberet folic by the day checkup tu baru 2 bijik aku telan..mungkin jugak pasal pil tu.legaaa sangat. nurse pon terkejut tengok hb naik cepat.huhu..masa aqeel dlu hb awal2 je jejak 11..pastu non hado..moga hb ni kekal la kat tahap 11..aminn..

5 comments:

  1. Salam kenal, saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

    ReplyDelete
  2. 30 bijik tahanla sebulan yer.xsabau nk cek up baby lg..(baik x komen i?) haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam x kena je komen u ngan posting i ni.hahaha

      Delete
  3. 2nd pregnancy ain makan iberet folic ni je aznor...x amek ubat klink dah...senang makan ni sebijik sehari je...memang membantu sgt hb naik...selain dr makan makanan yg menambahkan hb tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tula..kalo serasi rse makan ubat ni je la

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets