permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 17 September 2014

2nd pregnancy : Kulit kering & scan gender baby

salam..hai readers

oleh kerana  fiza ingatkan aku yang aku tak citekan pasal pembawakan kali ni kat blog, meh la aku cite sket.haha.ade ke orang kesah? ade ke?

pregnant kali ni dah masuk minggu ke 22..jarang2 kena simpul biawak.time aqeel dulu boleh kate tiap malam kena.isk3.tapi preganant kalini kulit jadi kering sesangat.pastu mata sokmo jadi gatal2.bile tenyeh2 maka merah la ia



memang takde seri langsung yang tinggal..ape makna tu? haaa baby girl kah? hahah verangan.uolls doakan mulut ai masin eh.kih3

pegi jumpe gynea die kate tu biasa..pembawakan.nanti pas besalin ok la..huii ade lg 4 bulan muke kering gini.redhooo

oh btw, jumpe gynea sebab nak scan baby.hb low menjadik alasan kukuh untuk menggoda incik asben..sebenarnya niat dihati nak nengok gender baby.boleh la beli sket2 barang ke arah pink ke biru

oleh kerana niat dihati tak same dengan alasan yang dibagi kat asben merase la baby rapatkan dua2 kaki..fadan mukes! 




dan cite la kat doc tu pasal hb low..doc pon cite la effect2 terhadap baby n ibu..terbulat2 mate asben iolls bila sampai part rahim mungkin kena buang kalau pendarahan tak stop. aku lek2 je sebab memang tau..doc suggest amek iberet folic. dan kebetulan esoknye ade checkup kat kk.bleh la tengok keberkesanannya..asben tanpa banyak soal terus bayar je bil.kih3.risau sangat la yu ni bang

jadinye kena la tunggu hujung bulan depan wat 4d nak skodeng gender adek aqeel

18 comments:

  1. Kulit kering?
    Cuba sapu varselin selalu kt muka...sebenarnya konsep varselin tu baik utk semua kulit kita ni dear...julia dulu pun alami masalah yg teruk cm ni kulit kering, sapu varselin dan minum air secukupnya...insyaAllah baik nanti pelan2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok..nnti try sapu varselin..thanx ju! :)

      Delete
  2. moga semuanya baik2 insyaAllah.kena ikut ckp doctor.hehe

    ReplyDelete
  3. try amalkan makan buah delima fresh utk naikkan HB....

    ReplyDelete
    Replies
    1. buah delima tak try lg..nnti try plak..thanx anis :)

      Delete
  4. sama macam lin dlu... tp keluar bby boy.. hohooh... ikut hormon lain2 org kot.
    entry terkini...ayam pandan sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. alorhhh..hahaha takpe la lin.x kesah pon girl ke boy.asal sehat.bia la mak muke buruk 9 bulan pon.hehe

      Delete
  5. hmm..reality lebih teruk dr itu. cer amik pakai enpon hasben u plak. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kongasam nih! tayah la gamba terang2 kang org takot tgk

      Delete
  6. Haaa aku ni start 6 minggu jerawat pasir naik penuh muka..menggerutu macam jalan..sobsss sedih sgt..skang dh slowly kurang tp parut ya rabbi..melata habis kat muka..masa aish dlu kulit lawo je..xde jerawat lgsung

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! ku dapat rsekan kte ni ngandung girl ni..hahahha.

      Delete
  7. seronok bila dpt tgok baby masa scan 4D

    ReplyDelete
  8. hah! bab kulit kering tu ciknaa kena masa ngandong..geram sgt sbb nmpk kusam.. mkn vco alhamdulillah kurang sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ciknaa kena mase ngandung afiq ke rania?

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets