permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 29 October 2014

2nd pregnancy - Baby Checklist on 28 weeks

Diapering

Newborn Diapers - 2 pack : Pending
Diapers Wipes -  2 bottle /  2 travellers : Pending
Changing Mat - 1 : Done
Tissue - 3 box : Pending
Detergent - 1 : Pending
Napkin - 1 set : Done
Safety Pin - 1 set : Done
Nappy Liners - 1 box : Pending

Care & bathing

Toiletries - 1 set / travellers Pending
Towel - 2 Pending
Wash Cloth - 1 set Pending
Cotton Bud / Cotton Balls - 1 pack Pending
Nasal Aspirator : Done
Bathtub : Done
Minyak  Yuuyee Pending
Thermometer : Done
Nail Clipper - 1 set Pending
Tuam Baby - 1 : Done



Feeding

Avent Bottle with teat - 2 : Done
Storage Bottle / Plastic : Done
Breastpump : Done
Bottle & Teat Brush Pending
Nursing Pad Washable - 5 Pairs : Done
Nursing Pad Disposable - 1 box Pending
Bottle Cleanser Pending
Bottle Drying Rack Pending

Baby gear

Short Sleeve + Long Pants - 3 pairs Pending
Long Sleeve + Long Pants -  3 pairs Pending
Short Sleeve + Short Pants - 5 pairs Pending
Rompers - 5 Pending
Mitten & Booties - 6 pairs Pending
Barut - 10 : Done
Bib - 2 : Done
Socks - 6 pairs : Done

Nursery

Mattress - 1 set : Done
Bedding Set - 1 set Pending
Blanket with Hooded - 1 Pending
Receiving Blanket - 2 Pending
Mosquito Net - 1 : Done
Drawer for baby Gear Pending
Playpen : Done

Travelling / extra

Car Seat Pending
Diaper Bag Pending

For Ibu 

Sweater - 1 : Done
Maternity Pad - 1 pack Pending
Normal Pad - 2 pack : Done
Socks - 2 pairs Pending
Confinement Set Pending
Slipper - 1 pair : Done
Kain Batik - 3 Pending
Disposable Panties - 2 set Pending
Bengkung : Done
Tungku : Done

still banyak yang pending sebab menunggu pureen warehouse sale.hahaha.tak rushing sangat membeli kalini sebab yang abg aqeel punye banyak yang elok2 lagi. untuk adek belikan playpen sebab risau kalau letak baby kat bawah or atas katil abangnye melompat2.kih3



6 comments:

  1. tengok checklist ni ..kite pulak rasa excited..hehe

    ReplyDelete
  2. aaaa excitednye,, aku pun dah x sabar dah, tunggu nxt month dr confirmkan gender sekali lagi, mmg nak beli brg dah..checklist pun dah buat..mihihihi, pinor2 mata tgok barang baby, aku igt nak beli rocker je sebab takut klu letak bawah aish melompat atas adik, dah tgok ko beli playpen, tetiba menggedik jugak nak playpen la..hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..kalo rocker kan kak riso die terduduk plak atas adik..maklumlah aktif anaknye.beli playpen murah2 je ni..silelah menggedik belikan jugak utk baby.kih3

      Delete
  3. wahhhh lengkap sungguh checklist ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni x cukup lengkap lg..ade 1 ag checklist siap harga..haha

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets