permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, 3 November 2014

2nd pregnancy : 4D scan with jezzlyn @ umra seksyen 13

salam..hai readers

sebelum cite pasal aqeel yang muntah + cirit-birit tu, meh nak cite pasal 4d scan hujung minggu ritu.
macam biasa buat appoinment kat 3d 4d scan.sama macam aqeel dulu..hehe.masa pon amek masa yang sama..11.20 pagi.dengan tujuan yang sama.nak tau gender baby

sampai kul 11.20 tepat2.pilih umra sebab dah penah datang sebelum ni.so senang dah ada card.
wat basic checkup, timbang berat, check bp, urine test pastu tunggu la nak scan..dekat 11.40 baru jezz panggil.tanjat iolls tengok jezz pon pregnant.hahaha.mase scan aqeel dulu die single lagi rase

start lah scan..

jezz : ok kite ukur yang basic2 dulu ok..kepala, tulang belakang, kaki, tangan..tapak kaki! panjang la anak yu ni.blaa3
jezz : ok overall semua mengikut minggu.just lebih 2-3 hari.tu biasa.jom kite tengok baby tengah buat ape..aik kenapa asek pandang bawah je ni..pemalu
aku : pemalu macam mak dia..puii! haha



jezz: ok abang nak adek girl ke boy?
aqeel : boy
aku : dia akan amek word yang belakang je..hahaha
jezz : haha ok.come kite tgk..

debor2 iolls 

jezz : ni peha dia..tengok ni! satu burger, 2 burger
aku : (blur..mende ape burger!)





















































jezz : so she's a girl!..daddy's new girlfren..
aku : err..betul2 ye ni jezz?
jezz : yes! 100% mommy
aku : yay!

dan scan tu diteruskan utk 20 minit seterusnya..meleleh jugak air mata aku tengok baby kalini..sebijik macam abang aqeel..pipi tembam, hidung, bentuk bibir..alahaii ibu tak sabar!
aqeel plak sekejap2 tengok perot ibu..die pelik agaknya, baby dah macam kat luar tapi takde.hahaha

keluar2 dari bilik scan

aku : yay abg..next raya syg pakai baju same la ngan baby..abg ngan aqeel
dia : ehh over sgt ibu ni.lambat lagi raya oi! wekap syg..wekap!
aku : kuangajaq!
dia : terer tak abg..abg saje je bagi girl.wat teman syg masak..aqeel dah teman ayah main bola
dia : wateva bang!

lepas tu macam bese ade review ngan doc..bayar bill dan settle.

so tekaan orang2 sekeliling salah lagi kalini..orang teka aku ngandung boy.sebab selekeh.muke lesu je..baby girl pon tanak ngan aku..sampai menangis..aku syak bukan sebab aku ngandung girl..mungkin sebab muke aku yang lesu tu scary sangat kot.hahaha

overall aku puas hati untuk sesi scan kalini ngan jezz..satu print out muka baby + cd gamba n video for rm120.ok sangat lah kan.3rd baby nnti pon nak guna khidmat 3d 4d scan lagi lah..hahahaha.ibu! bukan kate nak stop jap ke lepas dapat sepasang.kih3..stop jap..bukan stop selama2nya...ye dak?

2 comments:

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets