permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, 17 November 2014

Giveaway Special Mama & Bayi bernilai RM 750.00

salam..hai readers..lamaaa dah tak join ga..kalini rasa nak join sebab hadiah lumayan uolls!. nak tau hadiahnya apa? klik gamba bawah ni eh


untuk giveaway ni, meh nak ceritakan sendiri pengalaman menyusukan Aqeel Suhayl selama setahun 6 bulan..kenapa tak sampai 2 tahun? sebab ibu aqeel mengandung pulak.hehe

untuk sampai setahun 6 bulan tu bukan mudah ye kawan-kawan.tambahan untuk ibu bekerjaya.kena pastikan stok cukup untuk keperluan anak masa kat rumah babysitter.

sampai satu tahap, masa sebelum umur 6 bulan aqeel perlukan 30 oz ebm untuk bekalan kat rumah babysitter. tapi alhamdulillah susu still cukup

apa yang dilakukan untuk pastikan susu cukup?
- jaga makan. means makan makanan berkhasiat, makanan penambah susu.no diet at all.tak diet pon badan tak gemuk.hehe.tu kelebihan ibu menyusu.sebab penyusuan membakar kalori
- pump secara berjadual. kat ofis pastikan dapat 3 session pump.
- selalu kosongkan breast. lepas direct feed pon boleh pump
- banyakkan minum air kosong.
- sentiasa ceria dan berdoa untuk susu yang banyak.

dalam nak pastikan susu cukup tu, kita kena la ada gadget2 penyusuan ni.dan saya akui, saya pengguna tegar autumz..dari beg pump, storage plastic, storage bottle, ice pack.hehe. bergaya sungguh rasanya sandang beg pump. rasa macam bawak handbag mahal.hahaha


beg-beg ke ofis sejak 2 tahun lepas. handbag + beg pump + beg laptop.dan sekarang beg pump tu sedang berehat dalam stor 

untuk anak kedua ni memang dah tanamkan azam nak susukan sampai 2 tahun insyallah. sebab seperti yang kita semua tau banyak kebaikan susu ibu ni. untuk aqeel, kesan yang saya nampak dia :
- jarang demam. antibodi kuat
- sehat. berat badan naik ikot graf.setiap kali checkup, nurse happy sebab tengok baby sehat. boleh tengok berat aqeel naik setiap bulan dekat aqeel suhayl progress kat sebelah ni :)
- tiada masalah kulit.
- bijak.cergas (semua ibu akan cakap anak bijak dan cergas.haha)
- dan yang paling best..anak sangat2 manja dengan ibu.


inilah anak yang mendapat khasiat terbaik susu ibu tu :)

harapan untuk giveaway ni mesti la nak menang tempat pertama..boleh gantikan breastpump yang sedia ada..paling tidak pon dapat mana2 produk autumz dah cukup buat saya happy!.

semoga ada rezeki untuk adik aqeel..aminn

9 comments:

  1. Salam, Good luck for the GA...

    Em, saya tag awak untuk 1 GA ni boleh tak?
    saya tak up lagi entry tu. Nak tanya dulu boleh tak tag awak?
    Kalau tak berminat/ tak boleh bagi tau ye :)
    thank you.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok. thanks
      dah publish. jom join
      http://pleaselovemeunconditionally.blogspot.com/2014/11/giveaway-rm100-dari-blog-portal.html

      Delete
  2. Menariknya hadiah... good luck ye..

    ReplyDelete
  3. Salam dear...Tahniah, u menang 2nd prizes..klik link ni for more details k...thank you :)

    http://www.vitaminhouz.com/2015/01/keputusan-pemenang-giveaway-special.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..thanx dear pilih sy sebagai pemenang ke2 :)

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets