permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 25 March 2014

rase macam nak let go la..

salam..hai readers

sabtu lepas sempat mengemas lagi baju-baju yang dah tak boleh nak pakai..dedulu sebelum kawen minat ngat pakai kemeja opis tu..amboi nampak good-good sangat pakai kemeja g keje..haha.

lepas je kawen, pemalasnyaa nak iron baju2 kemeja tu kalau nak pegi keje..senang pakai baju kurung lagi. tak lama pastu pregnant plak..terus terkubur baju2 kemeja good2 tu dalam almari.hahaha



pas bersalin, nak pakai? non hado..aset hat belakang terserlah sangat.hahaha.terus pack2 buh dalam beg..tapi bila pikir2 buat apa la aku simpan..nak pakai lagi? badan boleh mengecik macam anak dara ke walopon baju tu kebanyakannya saiz XL? kalo simpan baju tu boleh ngembang ke? haih..sayang je..rase macam nak let go la.ade orang nak tak? huhu



Thursday, 20 March 2014

review - kids pelikat pants

salam..hai readers

lamanya rasa tak jenguk blog..gara2 kena tukar laptop..kena transfer semua barang2 dari laptop lama, kena uninstall pape yang tak patot dari laptop lama, kena install balik kat laptop baru..haish!..ni kalau nak resign ni kena redo balik semua..ops! ade angin2 nak resign nampak gayanya.haha

ok2..arini nak cerita pasal pelikat pants for kids yang sangat comelll~

aritu tengok anak cikkin, syafi pakai pelikat pants..comeynye lahai..terbekenan plak ibu.cikkin plak offer harga gegojes, ape lagi terus laju2 place order.haha.tanya kot ayah aqeel nak jugak yg dewasa..ayah kata tamaw sebab dia kuruih sangat.tak seswai..huh

so, last week try pakaikan aqeel pants tu..waktu pagi dekat rumah kakak..risau gak kot aqeel panas, tapi nengok gayanya ok je..siap bleh berlari..terus pakaikan sampai balik rumah waktu tengah hari dan aqeel tido pakai pelikat pants..takde plak die menunjukkan gaya rimas ke, panas ke..



overall, nora bagi 4 bintang! hahaha

p/s : sape2 yang berkenan nak beli pelikat pants jugak boleh contact cikkin ye

Wednesday, 12 March 2014

i'm sorry son!

salam..hai readers

hmm bila ingat apa jadi semalam rasa cam teruknya ibu aqeel ni..aduhaii

semalam, ngah nak dinner bawak aqeel duk sekali kat meja makan..selalunya memang aqeel tak duk sekali sebab kitorang gilir2 makan..tah kenapa semalam aqeel pon join sekali..aqeel duk kat kerusi yang menghadap tv..sebelah ibu..

aku rasa aku dah habeh hati2..aku punya la jaga takot aqeel jatuh sangkut dagu kat meja..nauzubillah..sebab meja tu glass..dah nak siap makan, tengah makan kopok lekor, aqeel berjoget tengok iklan kat tv..tah cane die terpelecok..jatuh dari kerusi, terlentang..bayangkan agak tinggi la kerusi makan tu..penah je aqeel jatuh katil tapi rasanya takde la setinggi kerusi..

masa aqeel jatuh tu kuat gila ayah aqeel jerkah aku "sayang!!"..ergh sentap plak ibu time tu..haha.terus angkat aqeel pelok kuat2 bawak masuk dalam bilik..check2 belakang kepala aqeel ada benjol sikit..merah..cepat2 tuam dan tak lama pastu aqeel senyap..dah nyusu aqeel keluar bilik cari ayah dia..nak tau dia watpe kat ayah dia? aqeel  "pukk" ayah dia..hahahahaha.dia nak cakap yang ayah dia yang wat dia jatuh.atau mungkin dia marah ayah dia jerkah ibu.hahaha perasan ibu!

nak tidur ku belek2 kepala aqeel..dah ok.sayu rasa hati, tak penah aqeel jatuh camtu, mesti sakit..maapkan ibu sayang..hmm :'(


Monday, 10 March 2014

08032014 - wedding bff

salam..hai readers

ari sabtu lepas berkesempatan pergi wedding my one n only bff masa kat melaka dulu..

nak flashback sket macam mane kenal ngan minah sorang ni 4 tahun lepas lebih kurang

cik kathy ni.eh silap puan kathy ni student MMU..dan aku student UTeM.aku sampai kat melaka dengan satu beg besar dan sebijik moto..dengan niat nak dapatkan master.tanpa sorang kawan yang aku kenal pon..ehh silap lagi..ok aku ade kenal sorang je kawan..kamil, kawan mase sekolah rendah.tbe2 sedih plak rase..huhu..ok sambung balik.dengan bantuan kamil aku dapat rumah sewa kat flat taman tasik utama..menyewa dengan dak degree, kawan-kawan sekelas kamil.ofkos la pempuan kan..duduk kat rumah ni ibarat macam aku balik rumah, masuk bilik..keluar mandi pastu duduk la dalam bilik tu..bukan sebab housemate tak baik..diorang sume baik2 belaka tapi aku ni yang susah nak join diorang.kelas aku kul 6-8 mlm..kadang2 aku duk kat lab dari pagi sampai malam..memang tak jumpa housemate.

dan kamil ni kenalkan aku kat sorang lagi member die..zila, untuk teman aku makan ke ape ke..zila ni la yang kenalkan aku kat kathy.dan bermula la cerita gila2 kami berdua..aku suka kathy ni sebab die cakap main lepas je, xde simpan2 dalam hati punye..dan dialah yang banyakkkk sangat tolong aku..dia ade kereta so dia la yg slalu ajak aku g makan, round2 jusco, mydin..dan yang paling aku takleh lupe dia la yang tolong aku pindah rumah ke taman belatok mas..anak orang yang boleh dikatakan senang tapi langsung tak belagak..kami boleh same2 rempit naik moto aku g bandar melaka..dan die happy.sgt happy..hmm..susah nak jumpe kawan camni



ok stop cerita pasal kami..dan sabtu lepas dia dah kawen..kawen dengan cinta hati dia dari zaman blaja kat melaka lagi..segalanya sangat-sangat cantik..majlis kat dewan banquet UPM..dari pelamin, deco, doorgift and ofkos the pengantin..



untuk sayangku kathy..Selamat Pengantin Baru, semoga bahagia hingga ke syurga dan cepat2 dapat baby..aminn :)

Thursday, 6 March 2014

15 months old Aqeel Suhayl

salam..hai readers

ok..nak update progress setahun 3 bulan aqeel

- dah mula nak berlari..mata ibu ni takleh lepas pandang dia..pantang lepa budak ni
- akan meniru apa je orang wat - tiru gaya selfie anak bs, tiru kalau ayah joget2 depan tv, tiru gaya ayah pegi work..
- cuba nak pakai baju sendiri, tapi still failed..haha
- dah makin banyak arahan yang dia paham
- makin banyak words yang boleh sebut dengan jelas
- lori aqeel still panggil bas (-.-)"
- makin manja
- kalau sakit dah pandai bgtau
- still mendapat khasiat susu ibu sepenuhnye :)
-  dah pandai bersembang..ibu suke part ni..haha..kte leh geng la aqeel

makin hari makin banyak yang aqeel dah leh wat..makin pandai berdikari jugak..nak adek eh aqeel?

hmm..let me think first ibu!


Wednesday, 5 March 2014

Happy 27th birthday suami!


Happy 27th birthday ayah aqeel.
Semoga kekal sehat selalu.
Dipanjangkn usia.
Dimurahkn rezeki.
Dipermudahkn urusan duniawi & ukhrawi.

Terima kasih Allah,
Untuk seorang suami yang penyayang dan penyabar.
Juga romantik tapi kuat merajuk! hehe

#kopipesdarifbje :)

raikan dengan 3 potong kek sr jew..haha.tapi aqeel paling beria (-.-)"

bloggerwidgets