permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 2 December 2015

current addiction - madison by sugarscaft

salam..hai readers

aku rase segala kegilaan bermula dari kakak aku..except masa dia pakai fareeda..sket pon aku tak heran.hahaha

dia tukar pakai nealofar..racun aku.tup-tup 4 helai dah cik lopa aku..pastu dia pakai plak sugarscaft..dia start masuk jarum dengan bagi shawl sugarscaft as birthday present. pastu dia bagi aku try pakai masa raya ngan raya aji..nak suh aku rasa betapa best sugarscaft (ss) ni kot..last2 dia buat2 tanya nak beli tak madison dia..dia nak letgo..pandaiii sangat dia tu.

sebenarnya idok la senang sangat teracun pon..nak kena tanya poket 'mampu tak kau poket'..mak rakyat marhaen uolls.bila poket kate..'boleylaaa' baru lah beli.

tapiiii memang best pon madison by ss ni uolls
- senang pakai sebab dah lekat skali inner kan
- untuk mak yang mendukung anak ni memang elokkk sgt.anak tarik? tadek hal.x bergerak pon.haha
- bleh wat macam2 style
- labuh tutup dada..


memula dulu tak yakin nak pakai sebab muka kan bulat macam bola..tapi bile pakai rase ok plak.


tengok..kakak aku start meracun dari baby tu dalam perot lagi..dah 3 bulan babynye baru aku beli.hahaha
sekarang dah ada 2 madison..dan mata asek la rambang nengok kaler2 yang lain..nanti la bila poket kate 'ok beli la maddy lagi'..hehe

Friday, 20 November 2015

review - Malish Mango Single Electric Breast Pump

salam..hai readers

harini nak review breastpump yang dimenangi setahun yang lalu..lamenye la hai nak review.haha

dah 9 bulan umur ammara, dan dah 9 bulan jugak la pam ni berkhidmat.aku start guna breastpump ni masa ammara 4 hari..

apa yang best pasal malish mango ni?



bunyi : senyap. tak kuat sangat..nak lagi senyap letak atas tilam. hampir hilang bunyinye.hahaha

suction : aku pakai level 5..sesedap rase suctionnye..tak sakit langsung

portable : sebab boleh guna powerbank..sekarang semua bp pon boleh pakai powerbank rasenye.aku memang guna powerbank setiap masa sebab kat surau takde plug..boleh pam sambil drive jugak uols..hahaha



masa aqeel aku guna snowbear..best jugak. haritu aku try guna balik suction die macam dah tak kuat.maybe kena servis..so untuk malish mango ni nora bagi 5 bintang!

Thursday, 19 November 2015

Ammara : admitted to Tropicana Medical Center

salam..hai readers

lamanya tak menulis kat sini. rindu plak rasenye.
1st time ammara admitted, ofkos mak kena tulis kat sini. new experience uols.

moh kite imbas kembali
Ammara start demam hari kames, ticer bagitau suhu dia 38.5..so husben balik antakan ubat demam ammara. ubat demam yang sebulan sebelum tu..

so jumaat ibu amek keputusan el. alah ape la sangat cuti tu kan.anak lagi penting.duduk la kami bertiga kat rumah.masa ni ammara ok je.nak main, makan.tapi die asek refuse susu. sampai aku kena pam kat rumah.. jarang2 berlaku tu.hahaha

esoknye sabtu husben keje..lepas subuh aku bangun wat keje rumah semua..kul 9 jenguk ammara still tido.jarang2 die tido lama sangat. dan dia tak bangun nyusu langsung malam tu.rase tak sedap hati..kejut ammara dan rase badan die panas sgt..terus angkat mandikan sambil tepon husben suruh balik

aku tengok asben terus drive masuk nkve..ehh nak kemane plak ni.ingt pegi klinik je..mak pakai tshirt, tudung bodo je ni.hahaha.

exit kD..owhh nak g tropicana.elok jugak la sbb tengok ammara memang dah tak bermaya..tros masuk A&E..nurse suruh bukakkan baju..masuk ubat bontot..mandikan..meraung la ammara. nurse suh pakaikan diapers je.lepas tu mau plak ammara nyusu.tapi tetap die asek tidoooo je. doc cakap nak masuk air, amek darah  + kena warded. alaaaa.mak dah la nak g tengok baby baru geng pepsi..haih redhooo.

so kena la buat line kat tangan kan. aku tinggalkan ammara tidur berbedung dengan sebelah tgn kat luar.. jauhhh aku lari dari A&E tu. taknak dengar anak nanges.mak hati tisu...tapi tetap aku dengar ammara nanges.jelas tu suara anak aku..aku kenal..waaaa mak banjir!

nurse keluar dukung ammara..air mata meleleh2.alolo siannnn.so tunggu la admission. aku malas cite bab ni..sebab super slow. yes ibu memang keje dengan insurance tapi bukan prudential..huhu.dah malam baru kami dapat bilik. double bed. terima je la.dah letih lame sangat kat A&E..husben bawak aqeel balik amek barang2.maklumla mak ingat tak kena admit..sehelai sepinggang pegi hospital.hahaha..husben sampai balik dah 11 malam.tido di wad la kami berempat.




day 1.
ammara still demam. tapi dah stop drip.dia dah nak df. alhamdulillah. so selang sejam nurse datang amek suhu..kalau panas kena mandikan + makan pcm. mak gagah lagi waktu ni..malam pukul 10 akan ade power trip. sampai pukul 5 katenye..bayangkan anak demam ni.takde econ plak..kul 2 pagi, suhu ammara 39.1..arghhh! teros bukakkan baju lap2 badan..ok turun balik.

day 2.
mak dah sedikit tingtong..ammara dah tak panas sangat but still tak leh discharge sebab trend suhu die tinggi waktu malam.doc pakar check mata ammara..conjunctivitis a.k.a sakit mata pulakkkk.
lepas lunch dapat tuka bilik single bed. ikotkan malas nak tukar tapi kesian plak husben tido duduk.hmm.mak memang dah flat terus! dah rupa aku plak yang sakit.terbaringgg je.hahaha




day 3.
pagi doc round cakap ammara dah leh discharge. ok jom balik anak2.mak tak larat sangat dah ni.

bil 3k lebih dan fully covered by prudential..kami kena bayar rm166 untuk registration+bedsheet.

habes cerita berumah tangga kat hospital..tapi sakitnya tak habes kat situ.bersambung plak mak demam + sakit mata jugak. dan berjangkit plak kat aqeel..Allah betul2 nak uji..aku start cuti 6hb dan aku masuk keje balik 16hb..haa 10 ari cuti tak disangka.hahaha

Thursday, 8 October 2015

Aqeel : diaper free!

salam..hai readers.

nak update sket la pasal anak bujang yang dah diaper free. nanti senang mak nak refer bile abang aqeel tak pakai diapers langsung.


gamba tiada kaitan..haha

aku berazam nak potty train aqeel masa dalam pantang sebab senang kan cuti 2 bulan..malangnya itu hanya azam.hahaha.kelaut derr walaupun dah beli spender gambar bulldozer.

beberapa kali gak try potty train time weekend. sempat la sampai tengah hari..nak tido petang ayahnye pakaikan diapers. kelaut dalam peginye..adoii


last weekend aku cerita kat hasben, ramai anak2 kawan yang sebaya aqeel dah free diapers. jom la kite train aqeel plak.kebetulan mamipokai pants aqeel tinggal 10 keping.


aku sorokkan 10 keping tu, pakaikan spender bulldozer die.15 minit skali aku tanya "aqeel nak shee2?"..lepas sejam aku naikkan setengah jam skali baru tanya. hanya dua kali terbabas di hari pertama..sekali die terlepas atas photobook kawen mak hoi! aduhaii nak..saba2 takleh marah. 2nd time masa nak keluar jenjalan. asben macam dah malas.aku keras ckp jgn bg diapers!.malam tu sebelum tdo dekat 8 kali die berulang toilet.hahaha.masa nak lelap ayah die pakaikan diapers

pagi esoknya kering je.langsung tak kencing dalam diapers..so hari ahad aqeel mmg tak pakai langsung diapers..sendiri ke toilet kalau nak shee2 or poo..tapi dia ber*k kat atas lantai bilik air je. malam pun tak pakai diapers dah

isnin, 1st day potty train di taska..alhamdulillah everything went well.skali tercicir sebab die ralit main.lain2 pass!


dan semalam aqeel dah pass poo2 kat toilet bowl.yay! tapi ibu kena pegang la.takot plak aku anak terperosok dalam toilet bowl..haha.

aqeel maybe dah lama ready utk potty train tapi ibu malas..
my prince isn't baby anymore *lap air mata*

p/s : walaupun dah berjaya potty train aqeel, ayah aqeel dah terbeli mamipokai size xl.huhu.simpan untuk adik lah

Thursday, 1 October 2015

Ammara's solid food

salam..hai readers

anak dah nak dekat masuk 8 bulan baru ibu nak update pasal solid food.haha
ammara ada mild eczema.sepanjang 2 bulan ni yang aku tau dia alah pada brown rice dan ikan bilis.
sayur dan buah takde yang alah.protein lain belum try.aku cuak2 la nak try makanan kat ammara ni..naik je rashes mulela aku gelabah bewak.

preparation for her first solid food.aku just tambah ape yang tak cukup je
- thermal food container untuk bawak bekal ke taska


- food dispensing spoon. (yang ni kehendak ibu..haha)


- ice cube tray with cover (ini sebab yang aqeel punye dah pecah aku hentak sebab cube takleh kua.hahaha)

1st food ammara ialah carrot+ibu's milk! ok fine. tak best kan..tapi alhamdulillah ammara suka.


lepas seminggu aku mula bekalkan kat taska.untuk sekali makan dalam 2-3 sudu besar je amountnye

lepas tu aku introduce bubur kosong. dan sekarang bubur+vege..
awal2 dulu aku dah try freeze kan puree..dan bila ammara makan naik rashes sket
aku rasa dia takleh makan frozen food.

gigih la hari2 aku masakkan segenggam beras + beberapa ketul carrot dalam slow cooker.esok pagi tinggal blend je..

slow cooker yg memudahkan keje aku

tapi start minggu lepas aku try buat frozen puree, blend beras, dan ikan bilis.

daa

Monday, 21 September 2015

small gath GBSB - minum petang

salam..hai readers

hari sabtu ritu kami plan small gath sebab dah lamaaaa sangat tak jumpe geng gojes.aku antara yang paling excited! sekalik...asben cakap die kena keje sabtu.ganti minggu depan cuti raya.fine!

tapi ciknaa, leenda ngan ju tetap jumpa kat taman layang2 pagi tu

on fb di pagi hari my cakap nak datang rumah aku, boring katenye..aku ok je.aku suka orang datang rumah, tetamu kan pembawa rezeki.tapiiiii..aku agak cuak sebab asben takde.cane aku nak kemas rumah ngan si tonet dua org tu.

bincang2 so diorang decide nak datang petang.senang ati aku.aku goreng bihun ngan keropok je..



khairul dtg tanpa kesesatan..syabas betei..my lewat sket sebab danish mntak isi minyak.hahaha

kul 6.30 budak2 dah tak saba nak mandi kolam..berlarian dalam keadaan berbogel anak2 khairul.hhahaha. ngan anak2 aku skali saited.aqeel aku jarang bagi die mandi swimming pool tu padahal dari koridor dah leh nampak kolam.hahaha



berendam la budak2 sampai kul 7..naik atas sambung lagi main mainan, ngulang makan bihun.kul 8 lebih kot baru diorang gerak balik..


aqeel asek la tanya..mana abg? mana dhia? nape balik? aqeel nak mandi kolam dengan abang lg.hehe



thanx my & khairul sudi datang teratak kecilku~

Thursday, 13 August 2015

Aidilfitri 2015

salam..hai readers

masih dibulan raya kan.bleh la cite pasal raya.haha.

tahun ni giliran pekan pahang raya pertama.kitorang balik pahang selasa malam.so sempat la 2 hari berpuasa kat sana.kat pekan ni masih suasana kampung. ada la aktiviti bakar lemang, berbuka ramai2 dan banyak aku tak join pon sebab anak kecik hoi.

raya pertama lepas hasben balik semayang raya, bergambar dulu..



baju kitorang memang sedondondong! kain sekayu..haha.kain kosong + batik songket sarawak.
aku tempah kat taiping..memang aku request dress ammara sebijik macam aku punye cuma lengan pendek. dan mintak akak tu jahitkan sampin asben ngan buatkan sampin aqeel..kuasa veto tahun ni.laki pasghah je pakai.hahahaha

lepas salam raya kitorang beraya dalam kampung.sedara mara memang stay dekat2.lepas solat jumaat sambung beraya kat kuantan plak.end of raya pertama

2nd raya gerak balik taiping.jalan clear dari pekan ke kl. kitorang singgah rawang sebab nak amik dress aku untuk raya ketiga tertinggal.hua3.


sambung balik perjalanan dan jalan dah start jem.ammara dah tak tentu arah mintak lepas..senget benget tudung mak!aqeel dah bergayut kat handle dlm kete tu.setiap rnr tak boleh nak masuk.memang kereta kitorang tu tak berenti la bergerak..
sampai taiping dalam kul 9mlm..adik aku amek ammara dari dalam kete sebab aku nak bediri pon tak brape stabil..haha.lama sangat duduk.bengkok abes kaki.end of raya kedua

3rd raya kakak aku buat birthday party untuk danish (anak sedara aku yang  1st)..kakak aku wat laksa sarawak.mak merendang buat kali kedua + masak jugak lauk untuk makan ngan nasik putih.happy! sebab leh kumpul 5 dari 6 beradik..abg aku nan sorang tu memang tak kan penah ada time raya.dah 7 tahun kot dia beraya kat obersi..dan kalini di new york. end of raya ke3


raya di new york

4th raya kakak + abg (kembar adik) aku dah balik.tinggal la 3 beradik..adik aku pun dah start keje.hilang terus suasana raya.huhu.duk la kami melepak.memang aku malas nak berjalan kalau balik kampung ni.baik duk berehat2 kan. end of raya ke4

5th raya abg (kembar abg)  plak balik rumah mertua.tinggal la kami anak beranak..kemain puas bergolek sebab esoknye dah nak balik rawang kan. end of raya ke5

6th raya lepas lunch gerak balik rawang.alhamdulillah jalan tak jem.sampai rawang siap boleh pegi NSK beli barang dapur.haha.

tamat la cuti raya kami..tapi setiap sabtu ahad kami terima tetamu or kami pegi beraya lagi..itu cerita next entri. (berapa banyak next entri daaaa)

Selamat Hari Raya semua. Maaf Zahir & Batin

Tuesday, 11 August 2015

Their 1st experience

salam..hai readers



sabtu lepas sempat bawak aqeel naik train. dah lama dia berzikir nak naik train. mak malas layan sebab mikir kena bawak sikenit tu skali. oleh kerana jumaat tu aqeel demam, sabtu pagi tengok dia dah sehat..ibu tunaikan permintaan mu nak! dan malam tu awak demam extreme plak ek.ok yang tu kite cite kat entri lain

kitorang park kete kat ktm rawang dan asben terus pegi beli tiket. aku pelik nengok tiketnye.takde dah kena touch2 sebelum masuk tu.cuak2 kitorang, ingat salah. rupenye sekarang die wat macam tiket bas tu. lame nau dah tak naik train wey.hahaha

elok kitorang beli tiket terlepas train.so kena la tggu 10 minit lg.duk bertenggek la anak branak.ini la yang aku lemah.hahaha.kenapa kena bersusah2 nak pegi kl sentral je ponnnn.demimu anak!

tengah2 aku berdiri sambil ammara dalam ssc, datang sorang makcik.die tegur ammara. tup2 lama plak bersembang.cite pasal anak cucu die.nampak macam die educated.boleh speaking..asben yang mulanya nak pegi beli air terus tak jadi..join sembang.

train sampai.kitorang siap galas diaper bag sorang satu..anak 2 hoi.diaper bag pon 2.hahahaha.dan makcik tu pun hilang dalam ramai2 orang..datang sorang budak pempuan

budak pempuan : kak..boleh saya tau apa makcik tu sembangkan?
aku : hmm xde sembang pape pun.die cite pasal anak cucu dia
budak pempuan : owh..makcik tu dulu penah mintak duit dari saya kak..kisah die viral kat fb
aku : hah! series dik?
budak pempuan : haah.naseb asben akak ade kot

lucky me! haih..masuk2 dalam train terduduk plak depan makcik ni.die tegur lagi. "aik..1 tren ngan nenek ye dik"

terus asben bangun tarik tangan aku..pindah tempat..hahaha

dan pagi ni aku search pasal makcik ni..dan ini yang aku jumpe! makcik ktm

n yes..dia orang yang sama!

pengalaman untuk anak..dan untuk ibu jugak.huhu

Monday, 3 August 2015

Ammara : mild eczema

salam..hai readers

aku tak penah cerita lagi pasal anak dara aku yang berkulit sensitif ni.huhu

aku perasan ammara ni eczema masa lepas habes pantang. kat dua2 tepi pipi dia naik rashes yang tebal. aqeel dulu pun pernah ada macam ni.so ingat takde ape yang perlu dirisaukn sbb masa aqeel dlu sekejap je. tapi time ammara ni tak surut2 plak rashes ni.




bawak pegi klinik of cause doc bagi steriod cream. macam2 klinik aku pegi.sejujurnya aku ada jugak sapu steriod cream ni. sebab kesian tgk ruam yang tebal dan kadang2 berair tu.

mandian ammara awal2 lagi aku dah tukar pakai ezerra dan alhamdulillah sesuai.aku gunakan untuk semua part.kepala pun aku sabunkan skali.huhu.sebab kadang2 kulit kepala pun kering.




lepas mandi..lap2 terus sapu mosturizing lotion cetaphil.satu badan jugak aku sapu..tak kesah la kawasan tu ade ruam ke tak.



alhamdulillah sekarang dah kurang dan kadang2 orang tak nampak pun dah rashes die tu.

masalahnya skrg, aku kena pikirkan solid food yang sesuai untuk ammara.
hujung minggu lepas aku try bagi bubur beras perang.elok setengah jam aku bagi makan naik bintat2 kat badan ammara..allah takut aku dibuatnya..dia nak tido tapi asek la garu2 kaki tangan.huaaa
rupa2 nya baby eczema kalau nak makan brown rice kena rendam dulu.hmm bad ibu

so skrg ni aku jadi sangat berhati2 nak suap apa kat mulut dia..ammara dah try carrot for 4 days..lulus!
pumpkin for 4 days termasuk arini..lulus!
esok maybe aku try epal or pisang. harap sangat sesuai dengan dia.ibu is risau (T.T)


Friday, 31 July 2015

6 months old Ammara Jazlyn

salam..hai readers..

azam nak terus menulis kan..nak cite pasal raya macam dah agak basi..hmm.cite pasal ammara la.
jarang sungguh rasanya cite pasal ammara dalam blog

dah 6 bulan pon anak dara tu..

- dah pandai menerap..bergolek..dan mengundur.hahaha
- dah kenal nama..ammara, ara or adik
- minum 6x4oz susu kat taska
- masih fully breastfeed..alhamdulillah
- dah makan 3 jenis puree..dengan 3 kali makan dalam sehari

gaya makan minum tu macam sado sangat budaknye.tapi ammara ni bleh dilabel sebagai slim jugak..berat baru 7.4kg dengan tinggi 67cm..tak boleh nak dibanding dengan abangnye dulu..aqeel dulu kan baby michelin.

ammara nampak besar sbb pipi tembam yang diwarisi tu je.kah3


ammara : tayah nak happy sgt lah bang!

Wednesday, 29 July 2015

kembali menulis?

salam..hai readers..



lepas dari entri family day terus tenggelam tak timbul2..haha
padahal banyak sangat benda nak cerita.cuma tak cukup masa..
cerita raya 2 minggu lepas..
cerita ammara yang dah 6 bulan
breastfeeding journey
solid food ammara
rumah baru..
haihh..mood kemari lah!
akan ku usahakan utk kerap update pasni.pasti!

Wednesday, 20 May 2015

Family day Gojes Blogger Supermom and Baby (day 2)

salam.hai readers..

ok jom start aktiviti day 2.

aku bangun seawal 5pagi..haa awal kan.sebab ammara nak nyusu.kah3.sempat la aku baca whatsapp2 yang diorang ni pesan esok kul 8 kena ada kat cafe.
bangun jugak sebab kesejukan weh! asben suruh naekkan temp ekon.udah berebut selimut dengan anak2.haha.lepas dah slowkan ekon aku lena balik.sedar balik dah kul 7 hoi!

laju2 mandi solat siap2.kul 8 anak2 taknak bangun lagi.aqeel duk sebut "abang nantuk"..sambil pejam mata.aku gegas jugak die mandi..walopon mandi p.ramlee je.haha.ammara aku tak mandikan.tukar pampers terus zass turun.tengok anak2 semua dah bangun siap mandi ko.yang kecik2 pon.danish anak my pon dah comel2.anak aku je mashammm lagi.

breakfast nasik lemak boleh tahan sedap.lepas breakfast aku naek atas mandikan ammara. nak try pakaikan baju GBSB tapi besau plak.udah macam pakai jubah.hahaha
takpe dik.awak besar sket kite pakai sesame keh! baju family supersedap ni tempah kat dolceryna.cotton dia tak panas.budak2 selesa je pakai



turun balik diorang dah start session family photo. aku jakun ok nengok photo prop.maklum la time kawen dulu belom zaman benda2 ni.comel gilak.korang kalo nak cari photo prop memurah bleh usha kat kraftyqistkisscat.



lepas family photo kite tangkap gamba family paling besar ni..memule superkids takdapat nak kumpul reramai.ade yang berlari, ade yang dah meniti tepi kolam, ade yang duk berdukungggg saje.anak aku la tuh!..lepastu supermom pastu superdad..




2 org je bole..haha






dah habes tangkap gamba start sukaneka.mula2 mak2 main kotak beracun.racun yang 1st kena kat aku sebab asben tahan kotak! ergh sakit plak ati kite ni wak.naseb racun senang.dan naseb jugak fiza ade.die je tau hobi aku.hahaha.kotak beracun ni rara yang jadi urusetia.dapat adiah photo frame comel.hehe





2nd game ayah dan anak.anak baling bola masuk dalam kain batik yang diikat kat pinggang ayah.aqeel sempat dua kali je ulang pastu nanges! haih.kalo tak mesti aqeel menang sebab aqeel amek 2bijik..2 bijik.kih3.



mase ni macam2 gelagat leh tengok.anak iera masuk celah kangkang mak, anak rara kena langgar ngan anak kerol, anak acikanis nak masukkan bola padahal bukan turn die main.hahaha adoii.tapi aku paling suka aqilah.die macam rileks je.lari2 dalam dunia dia.orang jatuh.die tetap lari apedehal.

3rd game ayah2 tiup belon.asben aku semangat ok.sambil dukung aqeel die tiup belon.2nd person yang letupkan.patot game ni bukan name tiup belon sampai pecah, kena tuka jadi pecahkan belon dengan cepat menggunakan apa2 cara.haha.asben rara lurus ko.die tiup sampai besooo subhanallah tak pecah2..dah die kate umi sabotaj bagi belon takleh pecah kat die.haha.game2 ni semua umi yang handle.



dan last skali ada penyampaian hadiah pasangan paling romantik.hadiah disponsor oleh scissorandbutton.elok je diorang sebut ade pemilihan pasangan paling romantik..laju2 asben bangun duk kat sebelah aku..apakah?.haha.dan elok je diorang nak umumkan skali lagi dia wat perangai.otometik dia bangun..alahaiii bang.
ramai tak sangka asben aku gitu orangnya.nengok muka macam skema.sebenonye idak ye kawan2.memang jegele orangnye.



dah habes semua game ayah2 kena kemaskan balik cafe tu dan kitorang balik bilik sebab kena checkout before 12.dah macam kartun aku ngemas.ayah aqeel 2,3 kali turun anta barang.banyak hoi barang!.lepas pulangkan kunci bagi chance aqeel n ammara berendam lagi.sambil diorang berendam aku menyoping.

telekung lycra dari fingertips shop
headband comel dari scissorandbutton

malam sebelum tu aku shopping
pekasam daging dari dyatieshop
dengan drying rack dari dolceryna.

sebab riso laki aku nampak aku banyak kuakan duit, aku transfer je semua bile balik sini.kah3
sempat la setengah jam anak mandi hujan renyai plak..terus ajak aqeel naik salin baju.
lepas salin baju terus g lunch.menu lunch pon leh tahan sedap.
settle makan.jumpe sume salam ciyom pipi.sempat gak diorang ni wat video.haha.memang sekepala je semua.lepas tu terus balik.

terima kasih official photographer kami untuk event kali ni..suami yati. ade photgrapher baru la proper gamba2 yang ditangkap.hehe.dan dapat tengok macam2 keletah yang tak tertangkap dek mata.

alhamdulillah.settle dah 1st family day kami.memang tak cukup 2 hari 1 malam.tapi perjumpaan kali ni aku dapat kenal semua yang datang.asben pon dapat ramaiiii kawan.dalam kereta masa nak balik asben asek bercerita je.

timekaseh admin, ciknaa dan leenda yang banyak uruskan family day ni..juga umi, rara yang uruskan game dan gegojes yang banyak sponsor hadiah.

syukur dikurniakan kawan2 yang boleh berkongsi segalanya.
dalam group ni ada macam2 cerita suka, duka..
dan gila2 hanya sesama kita..
semoga ukhuwah ini berkekalan ya allah.sampai bila2.

aku sayang korang ketat2.. 

Ena - http://whitevincci.blogspot.com/

Alin - http://www.mommylin.com/
Umi - http://www.dunialesungpipitumie.blogspot.com/
Kerol - http://www.sedetikilham.blogspot.com/
Kak Leenda - http://asleenda.blogspot.com
Eira - http://aienadhira.blogspot.com/
Ciknaa - http://www.wifewillbe.blogspot.com/
Sue - http://www.suesukasusun.blogspot.com/
Ros Anis - http://dnatembamtomey.blogspot.com/
Kak Amy - http://amerislovely.blogspot.com/
Achiek Anis - http://www.mamiairis.blogspot.com/
Yati - http://www.dyatie.com/
Mimi - http://www.cikpuanmimi.blogspot.com/
Rara - http://www.safurara.com/
Cik Nad -http://www.nadiah245.blogspot.com/
My - http://www.mylifesstoryblog.blogspot.com/
Anez - http://www.sweetlikewhat.blogspot.com/
Nadt - http://sayepunyebelog.blogspot.com/
Fiza - http://fizmi.blogspot.com
Zihan - http://www.sweetpea-pumpkin.blogspot.com/

Tuesday, 19 May 2015

Family day Gojes Blogger Supermom and Baby (day 1)

salam.hai readers

aku kenal group gojes ni dari julia.dan julia jugak yang invite aku masuk group.
pejam celik ogos ni dah 2 tahun aku dalam group superbest ni.
kami kenal hanya di group fb tapi bila jumpa macam dah kenal bertahun.

sabtu ahad lepas, 16 dan 17 mei berpeluang join 1st family day gojes blogger supermom and baby bertempat di singgah santai resort.
aku tak bagitau pon asben mase mula2 kitorang rancang nak adakan family day..settle semua bayaran baru aku tanya dia cuti tak sabtu minggu lepas.hahaha
tak kan la die tanak pegi kan..semua bayaran bini dah settlekan.

aku amek bilik deluxe sebab mikirkan anak2 aku yang memang tido beraircond.
kitorang antara yang terawal sampai.ceyyy.terus jumpe ciknaa..dapat pilih bilik.aku amek bilik depan pool.siap leh terjun dari bilik terus.haha.berjiran dengan ciknad n mimi.




belom pon masuk bilik aqeel dah ajak mandi kolam.adoii jenuh aku tahan tak bagi die turun.
bilik pon satu hal..ekon tak sejuk! tambah plak aqeel duk bukak tutup pintu memang makin lambat la sejuk.
settle semayang terus tuka baju dua beradik tu, terjun kolam.


berani jugak budak ni turun slide sorang2
tengok2 aqilah anak sue dah mandi pon.kemain macam budak besar aqilah ni.berani!
ammara dah siap pakai bikini nak susu plak! lepastu ape lagi..tidoq lah.semua orang kata senangnya dia tido.memang gitu sikecik tu.bising la cane pon.die tetap di alam mimpi.haha



elok ammara bangun aku celup2 gak la dia dalam kolam.satu aku pelik.budak kecik ni tak menanges kena air sejuk tu.kalau kat rumah, aku nak basuh bontot dia ngan air sejuk kemain kuat dia nanges!



masa ni semua pakat dah tuka baju mandi..
mimi dengan rafifnye, umi dengan heroin2nye..huaa hebat la korang leh handle anak2 tanpa asben.aku rasa kalo aku datang takde asben mau menyinga aku.




aqeel punye penat main dalam kolam sampai tertido..dah tenggelam timbul..grr! naseb ayah die perasan,terus naik tuka baju.

sebelum start potluck aku naik bilik dulu mandikan ammara, tuka baju semua baru turun.tengok2 dah ramaiii yang sampai.makanan pon dah penuhhh meja.
mac n cheese kak amy ngan bihun mimi paling cepat habes.omg sedap hoi..hingga menjilat sudu plestik..
berebut plak ngan my puding kerol.time asben aku nak makan dia tanya:

dia : custard tu makan ngan ape?
aku : ngan puding jagung tapi da abes
dia : sampai ati tak ingat nak simpan kat abang..balik nanti buat..ganti!

err.dah satu keje plak aku kena wat pudding!




semua makanan sedap hoi.kuih2 yang zihan bawak, kek sarawak yang umi bawak, ciskek yang anez beli, nasi impit kuah kacang ciknad..semua lah! sedap3..ade jugak tak sempat rasa..huhu



habes makan semua balik bilik.kena turun dinner+bbq plak pukul 8..makanan so-so..tapi asben aku happy gila dapat makan kambing.siap suruh aku g ulang ambik..grr.





sambil2 makan tu amek 1 cup jelly kelapa olla.rase sesudu..hmm sedap.sesudu lagi..dan lagi..sedar2 dah habes.nak bangun amek lagi nampak gelojoh dengan ammara dalam ringsling.hahaha.sian anak aku.kat pipi melekat nasik.mak makan tumpah atas anak.

lepas makan, ada birthday party utk 7 orang anak gojes.kek disponsor by acikanis.aku memang gilekan ciskek leleh die.sedap gilak!..dan ena tambah 1 lagi kek.



mak2 yang anaknye sambut birtday malam tu bagi goodies.penuh satu beg beso dengan goodies.sampai ke arini makanan dalam goodies tu tak habes lagi.




lepas birthday acara tukar2 hadiah.kecoh gile la umi malam tu cari orang yang no 14..padahal tu no yang die cabut.huahuahua
adiah aku dapat kat kerol..dan aku dapat adiah dari ciknad..dapat cash uolls sebab ciknad tertinggal hadiah.huhu




lepas tukar2 hadiah, lucky draw plak.dan aku agak bertuah malam tu..dapat adiah from umiesue studio.hehe



malam tu jugak kak leenda bagi baju untuk pakai esok.balik bilik siap iron dan tidoq! esok ade aktiviti yang perlukan banyakkkk tenaga.

-end of day 1-
bloggerwidgets