permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, 9 January 2015

Aqeel : saterika panas!

salam..hai readers

dah lame tak jenguk blog sesuam kuku ni..ai is takde mood sejak2 masuk 38weeks ni.tak saba tunggu baby kua pon ye..semua jadi lemau lesu je..

semalam dari sebelum lunch sampai malam asek ulang alik toilet.cerry berry + pening kepala uolls..dah risau2 jugak pikir tanda2 ke ni..tapi pas makan dinner yang asben masak semalam sehat kembali plak.haha

ok2..entri ni sebenar nak cite pasal anak cerdik, banyak akal aku tu..
semalam, lepas makan, kemas bakul aqeel terus amek baju keje nak iron..aqeel pon macam biase kuakan baju tido nak 'ayen' jugak.die macam tunggu turn nak pegang iron tu..aku asek ulang cakap, "aqeel  takleh main iron ni tau..panas!"..lame2 aku tengok die macam dah lupe pasal iron tu..sibuk main moto

tengah aku dalam bilik kemas almari baju aqeel tibe2 die berlari kat ironing board.dengan aku yang memboyot ni pon berlari same laju ngan die.dannn...

tssst..kena iron panas tu kat jari hantu dia.aku dan tarik sikit je..aduhaiiii

tapi hero ni tak menangis.die just tengok je jari dia..datang ayah yang tengah penat agaknye kena ngemas, basuh baju, masak semalam..

ayah : ha pegang la lagi iron tu, ayah ibu cakap langsung taknak dengar..bia tangan die berdarah


kalo aku asian mom..ayah aqeel ni asian dad kot!

ehh ibu ni sentap tahu ayah cakap gitu..rase nak lepuk ayahnye.aqeel sambil pegang jari sembam muke kat ibu..alahaiii ibu plak nak nanges

hmm sebenarnye salah aku kot..aku sepatutnye simpan iron tu kat tempat tinggi sebab tau benda tu still panas..i'm sorry aqeel :(

1 comment:

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets