permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 22 April 2015

berpantang di rumah sendiri

salam..hai readers

ok kat mana janji2 manisku aritu? nak cerita pasal pantang konon...pastu haremmmm

meh la cite sket.supaya tak naik sarang labah2 lagi kat blog ni.haha

2 minggu berpantang kat rumah mak.mula2 takde problem sebab ayah aqeel pon cuti 10 hari.
dalam 10 hari tu settle berurut, bawak ammara checkup kuning pon cuma 3 hari..alhamdulillah kuning ammara tak setinggi aqeel dan bacaan pon turun banyak dengan cepat
so by ayah aqeel kena balik rawang semua dah settle.cuma tunggu nes datang rumah je checkup.




hari ke-11 berpantang.
aqeel tido lewat malam2.selagi opah & acu die tak tido, tak padam lampu..selagi tu die aktif.note that dalam pantang aku tido kat ruang tamu.aku cuba takotkan ngan bunyi kucing, malangnya die plak takotkan adik dia dengan bunyi yang sama.haha
kul 12 kadang2 baru mata dia layu.so aqeel pon tido.belom sempat ibu pejam, ammara plak celik.ko ghase?
dan ammara akan berjaga sampai kul 4-5 pagi..
kul 7 mak kejut bangun bertungku..aku bertungku sambil pejam ko.ngantuk ya hamat! 

fine.cukup 14 ari.aku rase letih sangat2.keje nak marah aqeel je.sian die asek kena cubit..hmm bad ibu.
so aku pikir dari aku terus marahkan anak yang tak bersalah, baik aku balik dapatkan suami kesayangan..ceyyy!

bermula la kehidupan berpantang dengan 2 anak di rumah sendiri..
pagi2 sebelum pegi keje asben dah siap masakkan lauk, air mandi dan bakar tungku.
dia kejutkan aku by 6.45 am..aku mandi, bertungku terus pakai bengkung..
anak2 bangun..aku mandikan dan layanlah aqeel memunggah mainan..
lunch dan lepas tu anak2 tido..aku? online shopping.haha
sebelum asben balik keje aku dah siap mandikan anak2..
dan bila asben balik die la amek alih tugas jaga aqeel.jadi ringan la sket tugas aku malam2.just layan ammara.


bukti pantang kat rumah sendiri..hahaha

seronok pantang sendiri? seronok tapi asben la kepenatan.hahaha

12 comments:

  1. bila no 2 nie senang sikitkan nak handle anakkan...baik pantang sendiri lagi senang nak bergerak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye tepat skali khairul..senang cket.rumah sendiri plak kan

      Delete
  2. ku pun lps 30 hari balik umah sendiri sbb x larat layan aish

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak larat layan yg beso kan..yg kcik tataw ape lg

      Delete
  3. pape pun mmg syok pantang sndiri ni..kehkehkeh

    ReplyDelete
  4. ish...kena ready jgk la ni dah nak jadi mak beranak dua jugak...hehe..
    betul tu..walaupun mak kita sendiri, kita lebih selesa dengan en suami jgk kan..blh manja lebih2...kalau ngan family..err mmg x dapat dah la hihhiii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak sesuaikan diri dgn anak 2 tu yang problemnye..haha..mase ank 1st x rse susah pon pantang ngan mak

      Delete
  5. tahniah aznor for newborn baby girl.........wah..ramainye dapat sepasang ni.sob~~
    mana2 berpantang pun sama, tapi mencabar sket la bila ade anak kecil yang sedang aktif dan ingin tau semua benda.kadang2 sampai kita rase bad mom sangat bila asik marah n pukul anak sbb kurang tido dalam pantang...huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak mimah!lame tataw cte pasal akak..
      kan kak..skrg ni baru leh handle sume bende without marah2 yg sulung

      Delete
  6. ok terbaikk bukti tu..hahaha..aku pantang sendiri 2 minggu..tapi mak aku ikut..sabtu ahad mak aku balik..dkt umah opah mcm2 tau peel hannah buat aku jadi tarzan dlm pantang..cukup 30 hari aku ajak mak balik umah aku..hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan wey..aku rase peralihan dr anak sorang ke dua ni..sume mak bertukar jadi tarzan

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets