permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 19 May 2015

Family day Gojes Blogger Supermom and Baby (day 1)

salam.hai readers

aku kenal group gojes ni dari julia.dan julia jugak yang invite aku masuk group.
pejam celik ogos ni dah 2 tahun aku dalam group superbest ni.
kami kenal hanya di group fb tapi bila jumpa macam dah kenal bertahun.

sabtu ahad lepas, 16 dan 17 mei berpeluang join 1st family day gojes blogger supermom and baby bertempat di singgah santai resort.
aku tak bagitau pon asben mase mula2 kitorang rancang nak adakan family day..settle semua bayaran baru aku tanya dia cuti tak sabtu minggu lepas.hahaha
tak kan la die tanak pegi kan..semua bayaran bini dah settlekan.

aku amek bilik deluxe sebab mikirkan anak2 aku yang memang tido beraircond.
kitorang antara yang terawal sampai.ceyyy.terus jumpe ciknaa..dapat pilih bilik.aku amek bilik depan pool.siap leh terjun dari bilik terus.haha.berjiran dengan ciknad n mimi.




belom pon masuk bilik aqeel dah ajak mandi kolam.adoii jenuh aku tahan tak bagi die turun.
bilik pon satu hal..ekon tak sejuk! tambah plak aqeel duk bukak tutup pintu memang makin lambat la sejuk.
settle semayang terus tuka baju dua beradik tu, terjun kolam.


berani jugak budak ni turun slide sorang2
tengok2 aqilah anak sue dah mandi pon.kemain macam budak besar aqilah ni.berani!
ammara dah siap pakai bikini nak susu plak! lepastu ape lagi..tidoq lah.semua orang kata senangnya dia tido.memang gitu sikecik tu.bising la cane pon.die tetap di alam mimpi.haha



elok ammara bangun aku celup2 gak la dia dalam kolam.satu aku pelik.budak kecik ni tak menanges kena air sejuk tu.kalau kat rumah, aku nak basuh bontot dia ngan air sejuk kemain kuat dia nanges!



masa ni semua pakat dah tuka baju mandi..
mimi dengan rafifnye, umi dengan heroin2nye..huaa hebat la korang leh handle anak2 tanpa asben.aku rasa kalo aku datang takde asben mau menyinga aku.




aqeel punye penat main dalam kolam sampai tertido..dah tenggelam timbul..grr! naseb ayah die perasan,terus naik tuka baju.

sebelum start potluck aku naik bilik dulu mandikan ammara, tuka baju semua baru turun.tengok2 dah ramaiii yang sampai.makanan pon dah penuhhh meja.
mac n cheese kak amy ngan bihun mimi paling cepat habes.omg sedap hoi..hingga menjilat sudu plestik..
berebut plak ngan my puding kerol.time asben aku nak makan dia tanya:

dia : custard tu makan ngan ape?
aku : ngan puding jagung tapi da abes
dia : sampai ati tak ingat nak simpan kat abang..balik nanti buat..ganti!

err.dah satu keje plak aku kena wat pudding!




semua makanan sedap hoi.kuih2 yang zihan bawak, kek sarawak yang umi bawak, ciskek yang anez beli, nasi impit kuah kacang ciknad..semua lah! sedap3..ade jugak tak sempat rasa..huhu



habes makan semua balik bilik.kena turun dinner+bbq plak pukul 8..makanan so-so..tapi asben aku happy gila dapat makan kambing.siap suruh aku g ulang ambik..grr.





sambil2 makan tu amek 1 cup jelly kelapa olla.rase sesudu..hmm sedap.sesudu lagi..dan lagi..sedar2 dah habes.nak bangun amek lagi nampak gelojoh dengan ammara dalam ringsling.hahaha.sian anak aku.kat pipi melekat nasik.mak makan tumpah atas anak.

lepas makan, ada birthday party utk 7 orang anak gojes.kek disponsor by acikanis.aku memang gilekan ciskek leleh die.sedap gilak!..dan ena tambah 1 lagi kek.



mak2 yang anaknye sambut birtday malam tu bagi goodies.penuh satu beg beso dengan goodies.sampai ke arini makanan dalam goodies tu tak habes lagi.




lepas birthday acara tukar2 hadiah.kecoh gile la umi malam tu cari orang yang no 14..padahal tu no yang die cabut.huahuahua
adiah aku dapat kat kerol..dan aku dapat adiah dari ciknad..dapat cash uolls sebab ciknad tertinggal hadiah.huhu




lepas tukar2 hadiah, lucky draw plak.dan aku agak bertuah malam tu..dapat adiah from umiesue studio.hehe



malam tu jugak kak leenda bagi baju untuk pakai esok.balik bilik siap iron dan tidoq! esok ade aktiviti yang perlukan banyakkkk tenaga.

-end of day 1-

14 comments:

  1. ko nak jugak tulis aku beli kan..tulis gak agar2 tak jadi aku buat..hahaha

    ReplyDelete
  2. Hahaha.... Kecoh giler aku... Pggil no xde.. Pdhal no aku... Msih korg igtkan... Haha.. Kelakooo la weh bile igt balik semuanya

    ReplyDelete
  3. seyes ke aqeel tertido masa mandi? seyesss??? ampunnn.sbr jelah nakkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. series! kaki dah lembik dalam kolam.haih

      Delete
  4. aznor sangat kecoh oke..tapi takpe i suka.. terus rasa macam dah kenal dari darjah 1..kakaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..memang gtu ciknaa..xleh nak ubah dah

      Delete
  5. Rajinnyer link kn blog...mak update pkai henpon je. Nnt u g blog i u tlg mskkn link blog diorg eh. Haha

    ReplyDelete
  6. entri best ni siap link!! terbaik..aqeel comel..suke dia..oppss!

    ReplyDelete
  7. seb baik ko sempat mkn kek cheese leleh sblm ammara kuar kan....ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..kalo tidak meleleh la ailior anak aku.kih3

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets