permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 20 May 2015

Family day Gojes Blogger Supermom and Baby (day 2)

salam.hai readers..

ok jom start aktiviti day 2.

aku bangun seawal 5pagi..haa awal kan.sebab ammara nak nyusu.kah3.sempat la aku baca whatsapp2 yang diorang ni pesan esok kul 8 kena ada kat cafe.
bangun jugak sebab kesejukan weh! asben suruh naekkan temp ekon.udah berebut selimut dengan anak2.haha.lepas dah slowkan ekon aku lena balik.sedar balik dah kul 7 hoi!

laju2 mandi solat siap2.kul 8 anak2 taknak bangun lagi.aqeel duk sebut "abang nantuk"..sambil pejam mata.aku gegas jugak die mandi..walopon mandi p.ramlee je.haha.ammara aku tak mandikan.tukar pampers terus zass turun.tengok anak2 semua dah bangun siap mandi ko.yang kecik2 pon.danish anak my pon dah comel2.anak aku je mashammm lagi.

breakfast nasik lemak boleh tahan sedap.lepas breakfast aku naek atas mandikan ammara. nak try pakaikan baju GBSB tapi besau plak.udah macam pakai jubah.hahaha
takpe dik.awak besar sket kite pakai sesame keh! baju family supersedap ni tempah kat dolceryna.cotton dia tak panas.budak2 selesa je pakai



turun balik diorang dah start session family photo. aku jakun ok nengok photo prop.maklum la time kawen dulu belom zaman benda2 ni.comel gilak.korang kalo nak cari photo prop memurah bleh usha kat kraftyqistkisscat.



lepas family photo kite tangkap gamba family paling besar ni..memule superkids takdapat nak kumpul reramai.ade yang berlari, ade yang dah meniti tepi kolam, ade yang duk berdukungggg saje.anak aku la tuh!..lepastu supermom pastu superdad..




2 org je bole..haha






dah habes tangkap gamba start sukaneka.mula2 mak2 main kotak beracun.racun yang 1st kena kat aku sebab asben tahan kotak! ergh sakit plak ati kite ni wak.naseb racun senang.dan naseb jugak fiza ade.die je tau hobi aku.hahaha.kotak beracun ni rara yang jadi urusetia.dapat adiah photo frame comel.hehe





2nd game ayah dan anak.anak baling bola masuk dalam kain batik yang diikat kat pinggang ayah.aqeel sempat dua kali je ulang pastu nanges! haih.kalo tak mesti aqeel menang sebab aqeel amek 2bijik..2 bijik.kih3.



mase ni macam2 gelagat leh tengok.anak iera masuk celah kangkang mak, anak rara kena langgar ngan anak kerol, anak acikanis nak masukkan bola padahal bukan turn die main.hahaha adoii.tapi aku paling suka aqilah.die macam rileks je.lari2 dalam dunia dia.orang jatuh.die tetap lari apedehal.

3rd game ayah2 tiup belon.asben aku semangat ok.sambil dukung aqeel die tiup belon.2nd person yang letupkan.patot game ni bukan name tiup belon sampai pecah, kena tuka jadi pecahkan belon dengan cepat menggunakan apa2 cara.haha.asben rara lurus ko.die tiup sampai besooo subhanallah tak pecah2..dah die kate umi sabotaj bagi belon takleh pecah kat die.haha.game2 ni semua umi yang handle.



dan last skali ada penyampaian hadiah pasangan paling romantik.hadiah disponsor oleh scissorandbutton.elok je diorang sebut ade pemilihan pasangan paling romantik..laju2 asben bangun duk kat sebelah aku..apakah?.haha.dan elok je diorang nak umumkan skali lagi dia wat perangai.otometik dia bangun..alahaiii bang.
ramai tak sangka asben aku gitu orangnya.nengok muka macam skema.sebenonye idak ye kawan2.memang jegele orangnye.



dah habes semua game ayah2 kena kemaskan balik cafe tu dan kitorang balik bilik sebab kena checkout before 12.dah macam kartun aku ngemas.ayah aqeel 2,3 kali turun anta barang.banyak hoi barang!.lepas pulangkan kunci bagi chance aqeel n ammara berendam lagi.sambil diorang berendam aku menyoping.

telekung lycra dari fingertips shop
headband comel dari scissorandbutton

malam sebelum tu aku shopping
pekasam daging dari dyatieshop
dengan drying rack dari dolceryna.

sebab riso laki aku nampak aku banyak kuakan duit, aku transfer je semua bile balik sini.kah3
sempat la setengah jam anak mandi hujan renyai plak..terus ajak aqeel naik salin baju.
lepas salin baju terus g lunch.menu lunch pon leh tahan sedap.
settle makan.jumpe sume salam ciyom pipi.sempat gak diorang ni wat video.haha.memang sekepala je semua.lepas tu terus balik.

terima kasih official photographer kami untuk event kali ni..suami yati. ade photgrapher baru la proper gamba2 yang ditangkap.hehe.dan dapat tengok macam2 keletah yang tak tertangkap dek mata.

alhamdulillah.settle dah 1st family day kami.memang tak cukup 2 hari 1 malam.tapi perjumpaan kali ni aku dapat kenal semua yang datang.asben pon dapat ramaiiii kawan.dalam kereta masa nak balik asben asek bercerita je.

timekaseh admin, ciknaa dan leenda yang banyak uruskan family day ni..juga umi, rara yang uruskan game dan gegojes yang banyak sponsor hadiah.

syukur dikurniakan kawan2 yang boleh berkongsi segalanya.
dalam group ni ada macam2 cerita suka, duka..
dan gila2 hanya sesama kita..
semoga ukhuwah ini berkekalan ya allah.sampai bila2.

aku sayang korang ketat2.. 

Ena - http://whitevincci.blogspot.com/

Alin - http://www.mommylin.com/
Umi - http://www.dunialesungpipitumie.blogspot.com/
Kerol - http://www.sedetikilham.blogspot.com/
Kak Leenda - http://asleenda.blogspot.com
Eira - http://aienadhira.blogspot.com/
Ciknaa - http://www.wifewillbe.blogspot.com/
Sue - http://www.suesukasusun.blogspot.com/
Ros Anis - http://dnatembamtomey.blogspot.com/
Kak Amy - http://amerislovely.blogspot.com/
Achiek Anis - http://www.mamiairis.blogspot.com/
Yati - http://www.dyatie.com/
Mimi - http://www.cikpuanmimi.blogspot.com/
Rara - http://www.safurara.com/
Cik Nad -http://www.nadiah245.blogspot.com/
My - http://www.mylifesstoryblog.blogspot.com/
Anez - http://www.sweetlikewhat.blogspot.com/
Nadt - http://sayepunyebelog.blogspot.com/
Fiza - http://fizmi.blogspot.com
Zihan - http://www.sweetpea-pumpkin.blogspot.com/

8 comments:

  1. Replies
    1. aku pon dah rindu kat ko nez..bebile kte jumpe lg ek

      Delete
  2. I know u syg i lebih..dh2..jgn nangis.haha

    ReplyDelete
  3. Weh, aku dah komen td mane pegi??

    ReplyDelete
    Replies
    1. mane ade wey..komen ag skali.hahaha

      Delete
  4. Haha.. Kelako kan weh sume.. Mcm2 ragam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan!..sampai skrg kalo tringat nak gelak..haha

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets