permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 11 August 2015

Their 1st experience

salam..hai readers



sabtu lepas sempat bawak aqeel naik train. dah lama dia berzikir nak naik train. mak malas layan sebab mikir kena bawak sikenit tu skali. oleh kerana jumaat tu aqeel demam, sabtu pagi tengok dia dah sehat..ibu tunaikan permintaan mu nak! dan malam tu awak demam extreme plak ek.ok yang tu kite cite kat entri lain

kitorang park kete kat ktm rawang dan asben terus pegi beli tiket. aku pelik nengok tiketnye.takde dah kena touch2 sebelum masuk tu.cuak2 kitorang, ingat salah. rupenye sekarang die wat macam tiket bas tu. lame nau dah tak naik train wey.hahaha

elok kitorang beli tiket terlepas train.so kena la tggu 10 minit lg.duk bertenggek la anak branak.ini la yang aku lemah.hahaha.kenapa kena bersusah2 nak pegi kl sentral je ponnnn.demimu anak!

tengah2 aku berdiri sambil ammara dalam ssc, datang sorang makcik.die tegur ammara. tup2 lama plak bersembang.cite pasal anak cucu die.nampak macam die educated.boleh speaking..asben yang mulanya nak pegi beli air terus tak jadi..join sembang.

train sampai.kitorang siap galas diaper bag sorang satu..anak 2 hoi.diaper bag pon 2.hahahaha.dan makcik tu pun hilang dalam ramai2 orang..datang sorang budak pempuan

budak pempuan : kak..boleh saya tau apa makcik tu sembangkan?
aku : hmm xde sembang pape pun.die cite pasal anak cucu dia
budak pempuan : owh..makcik tu dulu penah mintak duit dari saya kak..kisah die viral kat fb
aku : hah! series dik?
budak pempuan : haah.naseb asben akak ade kot

lucky me! haih..masuk2 dalam train terduduk plak depan makcik ni.die tegur lagi. "aik..1 tren ngan nenek ye dik"

terus asben bangun tarik tangan aku..pindah tempat..hahaha

dan pagi ni aku search pasal makcik ni..dan ini yang aku jumpe! makcik ktm

n yes..dia orang yang sama!

pengalaman untuk anak..dan untuk ibu jugak.huhu

3 comments:

  1. eee makcik ktm tu scary. nasib baik akak tak terkena eh. huhu

    ReplyDelete
  2. Haiii..Singgah Pagi Sini Jenguk2 Rakan Blogger Sambil Follow....Jemput Datang Ke Blog Saya..Hikhik..
    http://mimirheem.blogspot.com/
    Follow La Sekali..Hoho

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets