permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, 8 October 2015

Aqeel : diaper free!

salam..hai readers.

nak update sket la pasal anak bujang yang dah diaper free. nanti senang mak nak refer bile abang aqeel tak pakai diapers langsung.


gamba tiada kaitan..haha

aku berazam nak potty train aqeel masa dalam pantang sebab senang kan cuti 2 bulan..malangnya itu hanya azam.hahaha.kelaut derr walaupun dah beli spender gambar bulldozer.

beberapa kali gak try potty train time weekend. sempat la sampai tengah hari..nak tido petang ayahnye pakaikan diapers. kelaut dalam peginye..adoii


last weekend aku cerita kat hasben, ramai anak2 kawan yang sebaya aqeel dah free diapers. jom la kite train aqeel plak.kebetulan mamipokai pants aqeel tinggal 10 keping.


aku sorokkan 10 keping tu, pakaikan spender bulldozer die.15 minit skali aku tanya "aqeel nak shee2?"..lepas sejam aku naikkan setengah jam skali baru tanya. hanya dua kali terbabas di hari pertama..sekali die terlepas atas photobook kawen mak hoi! aduhaii nak..saba2 takleh marah. 2nd time masa nak keluar jenjalan. asben macam dah malas.aku keras ckp jgn bg diapers!.malam tu sebelum tdo dekat 8 kali die berulang toilet.hahaha.masa nak lelap ayah die pakaikan diapers

pagi esoknya kering je.langsung tak kencing dalam diapers..so hari ahad aqeel mmg tak pakai langsung diapers..sendiri ke toilet kalau nak shee2 or poo..tapi dia ber*k kat atas lantai bilik air je. malam pun tak pakai diapers dah

isnin, 1st day potty train di taska..alhamdulillah everything went well.skali tercicir sebab die ralit main.lain2 pass!


dan semalam aqeel dah pass poo2 kat toilet bowl.yay! tapi ibu kena pegang la.takot plak aku anak terperosok dalam toilet bowl..haha.

aqeel maybe dah lama ready utk potty train tapi ibu malas..
my prince isn't baby anymore *lap air mata*

p/s : walaupun dah berjaya potty train aqeel, ayah aqeel dah terbeli mamipokai size xl.huhu.simpan untuk adik lah

6 comments:

  1. bestnye dh bjaya xpakai diapers.. umo bape tu? nt lps pantang nk try jgk la utk ank bujang sy tu.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 tahun 10 bulan mila..hehe.try la.klo anak dah ready die tak amek mase yang lame pon

      Delete
  2. wah bgusnye kak...ank sy mungkin belum lg kot...hehehe..lgpn,dia bru nk blja ckp...lmbt sikit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa kne tggu die pandai ckp dlu..senang nak bgtau nak shee2 ke poo2.hehe

      Delete
  3. waaa abang aqeel dah besar. hehehehe

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets