permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, 19 November 2015

Ammara : admitted to Tropicana Medical Center

salam..hai readers

lamanya tak menulis kat sini. rindu plak rasenye.
1st time ammara admitted, ofkos mak kena tulis kat sini. new experience uols.

moh kite imbas kembali
Ammara start demam hari kames, ticer bagitau suhu dia 38.5..so husben balik antakan ubat demam ammara. ubat demam yang sebulan sebelum tu..

so jumaat ibu amek keputusan el. alah ape la sangat cuti tu kan.anak lagi penting.duduk la kami bertiga kat rumah.masa ni ammara ok je.nak main, makan.tapi die asek refuse susu. sampai aku kena pam kat rumah.. jarang2 berlaku tu.hahaha

esoknye sabtu husben keje..lepas subuh aku bangun wat keje rumah semua..kul 9 jenguk ammara still tido.jarang2 die tido lama sangat. dan dia tak bangun nyusu langsung malam tu.rase tak sedap hati..kejut ammara dan rase badan die panas sgt..terus angkat mandikan sambil tepon husben suruh balik

aku tengok asben terus drive masuk nkve..ehh nak kemane plak ni.ingt pegi klinik je..mak pakai tshirt, tudung bodo je ni.hahaha.

exit kD..owhh nak g tropicana.elok jugak la sbb tengok ammara memang dah tak bermaya..tros masuk A&E..nurse suruh bukakkan baju..masuk ubat bontot..mandikan..meraung la ammara. nurse suh pakaikan diapers je.lepas tu mau plak ammara nyusu.tapi tetap die asek tidoooo je. doc cakap nak masuk air, amek darah  + kena warded. alaaaa.mak dah la nak g tengok baby baru geng pepsi..haih redhooo.

so kena la buat line kat tangan kan. aku tinggalkan ammara tidur berbedung dengan sebelah tgn kat luar.. jauhhh aku lari dari A&E tu. taknak dengar anak nanges.mak hati tisu...tapi tetap aku dengar ammara nanges.jelas tu suara anak aku..aku kenal..waaaa mak banjir!

nurse keluar dukung ammara..air mata meleleh2.alolo siannnn.so tunggu la admission. aku malas cite bab ni..sebab super slow. yes ibu memang keje dengan insurance tapi bukan prudential..huhu.dah malam baru kami dapat bilik. double bed. terima je la.dah letih lame sangat kat A&E..husben bawak aqeel balik amek barang2.maklumla mak ingat tak kena admit..sehelai sepinggang pegi hospital.hahaha..husben sampai balik dah 11 malam.tido di wad la kami berempat.




day 1.
ammara still demam. tapi dah stop drip.dia dah nak df. alhamdulillah. so selang sejam nurse datang amek suhu..kalau panas kena mandikan + makan pcm. mak gagah lagi waktu ni..malam pukul 10 akan ade power trip. sampai pukul 5 katenye..bayangkan anak demam ni.takde econ plak..kul 2 pagi, suhu ammara 39.1..arghhh! teros bukakkan baju lap2 badan..ok turun balik.

day 2.
mak dah sedikit tingtong..ammara dah tak panas sangat but still tak leh discharge sebab trend suhu die tinggi waktu malam.doc pakar check mata ammara..conjunctivitis a.k.a sakit mata pulakkkk.
lepas lunch dapat tuka bilik single bed. ikotkan malas nak tukar tapi kesian plak husben tido duduk.hmm.mak memang dah flat terus! dah rupa aku plak yang sakit.terbaringgg je.hahaha




day 3.
pagi doc round cakap ammara dah leh discharge. ok jom balik anak2.mak tak larat sangat dah ni.

bil 3k lebih dan fully covered by prudential..kami kena bayar rm166 untuk registration+bedsheet.

habes cerita berumah tangga kat hospital..tapi sakitnya tak habes kat situ.bersambung plak mak demam + sakit mata jugak. dan berjangkit plak kat aqeel..Allah betul2 nak uji..aku start cuti 6hb dan aku masuk keje balik 16hb..haa 10 ari cuti tak disangka.hahaha

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets