permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 28 April 2015

Majlis cukur jambul Ammara Jazlyn : 14.3.15

salam..hai readers

lagi cerita sebulan setengah yang lepas. baru datang roh rajin nak update blog katenye..(ade la tu kang puji aku kat group)..hahaha


tayang gamba pengantin..haha

ok jom review sket

tema : putih + smelly pink (pink belacan).hahaha

OOTD



ibu : jubah sequin by safuraonlineshop + instant shawl nealofar
ayah : kemeja lengan panjang pink
aqeel : kemeja polo lengan pendek
ammara : gown tetembang putih by lovely rose

Buaian by lovely rose kamunting




Makanan 
mee kuah
pulut kuning + rendang
nasi impit + kuah kacang
choc moist cake
tapai pulut
and etc (dasar tak ingat)

Doorgift
Tasbih by lovelyboutique4u



ok..nak cerita kisah sedih masa kenduri.
lepas siap semua kemas.duduk la berehat sambil transfer gamba dari enpon masing2.tiba2 aqeel cranky mintak2 enpon ayah..ok ayah bagi.dannn

die hentak atas meja..errr..lepas tu enpon ayah kena reset to default factory.argh! ilang abes sume gamba tak sempat transfer.hmm

tinggal la sikit2 gamba yang sempat transfer...sedih tau.
takpe la..nak buat camne dah takde rezeki kan..

esoknye terus cukur licin kepala ammara..mutak lah untuk 3 ari..pastu dah naik rambutnye.hehe



Friday, 24 April 2015

Hadiah Giveaway Special Mama & Bayi bernilai RM 750.00

salam..hai readers..

sebelum bersalin ritu memang selalu sangat join GA.terajin plak join GA by Mashitah Mamat ni sebab hadiah dia lumayan uolls.

so kena wat entri pasal penyusuan susu ibu.masa baby 39w dapat tau menang tempat ke2 worth rm100 jugak la.hehe.bertuah betul anak2 ibu ni..



bukan je dapat hadiah yang dijanjikan dapat jugak trial set bersalin shaklee.besaq2 noh pil shaklee ni..huahuahua



dan hadiah2 ni dah diguna pun sekarang..anak 2nd ni untuk breastfeeding aku just beli icepack..hehe
pam pakai malish mango yang menang kat sini..
beg dan botol pakai yang menang GA ni..

alhamdulillah rezeki anak2..

p/s : ops..pam malish mango belom review.huhu

Wednesday, 22 April 2015

berpantang di rumah sendiri

salam..hai readers

ok kat mana janji2 manisku aritu? nak cerita pasal pantang konon...pastu haremmmm

meh la cite sket.supaya tak naik sarang labah2 lagi kat blog ni.haha

2 minggu berpantang kat rumah mak.mula2 takde problem sebab ayah aqeel pon cuti 10 hari.
dalam 10 hari tu settle berurut, bawak ammara checkup kuning pon cuma 3 hari..alhamdulillah kuning ammara tak setinggi aqeel dan bacaan pon turun banyak dengan cepat
so by ayah aqeel kena balik rawang semua dah settle.cuma tunggu nes datang rumah je checkup.




hari ke-11 berpantang.
aqeel tido lewat malam2.selagi opah & acu die tak tido, tak padam lampu..selagi tu die aktif.note that dalam pantang aku tido kat ruang tamu.aku cuba takotkan ngan bunyi kucing, malangnya die plak takotkan adik dia dengan bunyi yang sama.haha
kul 12 kadang2 baru mata dia layu.so aqeel pon tido.belom sempat ibu pejam, ammara plak celik.ko ghase?
dan ammara akan berjaga sampai kul 4-5 pagi..
kul 7 mak kejut bangun bertungku..aku bertungku sambil pejam ko.ngantuk ya hamat! 

fine.cukup 14 ari.aku rase letih sangat2.keje nak marah aqeel je.sian die asek kena cubit..hmm bad ibu.
so aku pikir dari aku terus marahkan anak yang tak bersalah, baik aku balik dapatkan suami kesayangan..ceyyy!

bermula la kehidupan berpantang dengan 2 anak di rumah sendiri..
pagi2 sebelum pegi keje asben dah siap masakkan lauk, air mandi dan bakar tungku.
dia kejutkan aku by 6.45 am..aku mandi, bertungku terus pakai bengkung..
anak2 bangun..aku mandikan dan layanlah aqeel memunggah mainan..
lunch dan lepas tu anak2 tido..aku? online shopping.haha
sebelum asben balik keje aku dah siap mandikan anak2..
dan bila asben balik die la amek alih tugas jaga aqeel.jadi ringan la sket tugas aku malam2.just layan ammara.


bukti pantang kat rumah sendiri..hahaha

seronok pantang sendiri? seronok tapi asben la kepenatan.hahaha

Tuesday, 14 April 2015

setelah lama ku tinggalkan

salam..hai readers

Last update : 6 Feb..




pergh! agak lama jari jemari tembam ni tak bercerita kat blog kesayangan.nyaris tak lupa password.hahaha.bz uolls.baru masuk keje la katekan.

banyak gak cerita nak diblogkan ni. 
- kisah berpantang di rumah sendiri
- cerita majlis cukur jambul ammara
- cerita ibu anak dua
- banyak barang best yang nak direview

insyallah akan kembali aktif menaip..jap lagi kite up cite pasal berpantang sendiri dulu..err jap lagi ke? haha
bloggerwidgets