permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 20 May 2015

Family day Gojes Blogger Supermom and Baby (day 2)

salam.hai readers..

ok jom start aktiviti day 2.

aku bangun seawal 5pagi..haa awal kan.sebab ammara nak nyusu.kah3.sempat la aku baca whatsapp2 yang diorang ni pesan esok kul 8 kena ada kat cafe.
bangun jugak sebab kesejukan weh! asben suruh naekkan temp ekon.udah berebut selimut dengan anak2.haha.lepas dah slowkan ekon aku lena balik.sedar balik dah kul 7 hoi!

laju2 mandi solat siap2.kul 8 anak2 taknak bangun lagi.aqeel duk sebut "abang nantuk"..sambil pejam mata.aku gegas jugak die mandi..walopon mandi p.ramlee je.haha.ammara aku tak mandikan.tukar pampers terus zass turun.tengok anak2 semua dah bangun siap mandi ko.yang kecik2 pon.danish anak my pon dah comel2.anak aku je mashammm lagi.

breakfast nasik lemak boleh tahan sedap.lepas breakfast aku naek atas mandikan ammara. nak try pakaikan baju GBSB tapi besau plak.udah macam pakai jubah.hahaha
takpe dik.awak besar sket kite pakai sesame keh! baju family supersedap ni tempah kat dolceryna.cotton dia tak panas.budak2 selesa je pakai



turun balik diorang dah start session family photo. aku jakun ok nengok photo prop.maklum la time kawen dulu belom zaman benda2 ni.comel gilak.korang kalo nak cari photo prop memurah bleh usha kat kraftyqistkisscat.



lepas family photo kite tangkap gamba family paling besar ni..memule superkids takdapat nak kumpul reramai.ade yang berlari, ade yang dah meniti tepi kolam, ade yang duk berdukungggg saje.anak aku la tuh!..lepastu supermom pastu superdad..




2 org je bole..haha






dah habes tangkap gamba start sukaneka.mula2 mak2 main kotak beracun.racun yang 1st kena kat aku sebab asben tahan kotak! ergh sakit plak ati kite ni wak.naseb racun senang.dan naseb jugak fiza ade.die je tau hobi aku.hahaha.kotak beracun ni rara yang jadi urusetia.dapat adiah photo frame comel.hehe





2nd game ayah dan anak.anak baling bola masuk dalam kain batik yang diikat kat pinggang ayah.aqeel sempat dua kali je ulang pastu nanges! haih.kalo tak mesti aqeel menang sebab aqeel amek 2bijik..2 bijik.kih3.



mase ni macam2 gelagat leh tengok.anak iera masuk celah kangkang mak, anak rara kena langgar ngan anak kerol, anak acikanis nak masukkan bola padahal bukan turn die main.hahaha adoii.tapi aku paling suka aqilah.die macam rileks je.lari2 dalam dunia dia.orang jatuh.die tetap lari apedehal.

3rd game ayah2 tiup belon.asben aku semangat ok.sambil dukung aqeel die tiup belon.2nd person yang letupkan.patot game ni bukan name tiup belon sampai pecah, kena tuka jadi pecahkan belon dengan cepat menggunakan apa2 cara.haha.asben rara lurus ko.die tiup sampai besooo subhanallah tak pecah2..dah die kate umi sabotaj bagi belon takleh pecah kat die.haha.game2 ni semua umi yang handle.



dan last skali ada penyampaian hadiah pasangan paling romantik.hadiah disponsor oleh scissorandbutton.elok je diorang sebut ade pemilihan pasangan paling romantik..laju2 asben bangun duk kat sebelah aku..apakah?.haha.dan elok je diorang nak umumkan skali lagi dia wat perangai.otometik dia bangun..alahaiii bang.
ramai tak sangka asben aku gitu orangnya.nengok muka macam skema.sebenonye idak ye kawan2.memang jegele orangnye.



dah habes semua game ayah2 kena kemaskan balik cafe tu dan kitorang balik bilik sebab kena checkout before 12.dah macam kartun aku ngemas.ayah aqeel 2,3 kali turun anta barang.banyak hoi barang!.lepas pulangkan kunci bagi chance aqeel n ammara berendam lagi.sambil diorang berendam aku menyoping.

telekung lycra dari fingertips shop
headband comel dari scissorandbutton

malam sebelum tu aku shopping
pekasam daging dari dyatieshop
dengan drying rack dari dolceryna.

sebab riso laki aku nampak aku banyak kuakan duit, aku transfer je semua bile balik sini.kah3
sempat la setengah jam anak mandi hujan renyai plak..terus ajak aqeel naik salin baju.
lepas salin baju terus g lunch.menu lunch pon leh tahan sedap.
settle makan.jumpe sume salam ciyom pipi.sempat gak diorang ni wat video.haha.memang sekepala je semua.lepas tu terus balik.

terima kasih official photographer kami untuk event kali ni..suami yati. ade photgrapher baru la proper gamba2 yang ditangkap.hehe.dan dapat tengok macam2 keletah yang tak tertangkap dek mata.

alhamdulillah.settle dah 1st family day kami.memang tak cukup 2 hari 1 malam.tapi perjumpaan kali ni aku dapat kenal semua yang datang.asben pon dapat ramaiiii kawan.dalam kereta masa nak balik asben asek bercerita je.

timekaseh admin, ciknaa dan leenda yang banyak uruskan family day ni..juga umi, rara yang uruskan game dan gegojes yang banyak sponsor hadiah.

syukur dikurniakan kawan2 yang boleh berkongsi segalanya.
dalam group ni ada macam2 cerita suka, duka..
dan gila2 hanya sesama kita..
semoga ukhuwah ini berkekalan ya allah.sampai bila2.

aku sayang korang ketat2.. 

Ena - http://whitevincci.blogspot.com/

Alin - http://www.mommylin.com/
Umi - http://www.dunialesungpipitumie.blogspot.com/
Kerol - http://www.sedetikilham.blogspot.com/
Kak Leenda - http://asleenda.blogspot.com
Eira - http://aienadhira.blogspot.com/
Ciknaa - http://www.wifewillbe.blogspot.com/
Sue - http://www.suesukasusun.blogspot.com/
Ros Anis - http://dnatembamtomey.blogspot.com/
Kak Amy - http://amerislovely.blogspot.com/
Achiek Anis - http://www.mamiairis.blogspot.com/
Yati - http://www.dyatie.com/
Mimi - http://www.cikpuanmimi.blogspot.com/
Rara - http://www.safurara.com/
Cik Nad -http://www.nadiah245.blogspot.com/
My - http://www.mylifesstoryblog.blogspot.com/
Anez - http://www.sweetlikewhat.blogspot.com/
Nadt - http://sayepunyebelog.blogspot.com/
Fiza - http://fizmi.blogspot.com
Zihan - http://www.sweetpea-pumpkin.blogspot.com/

Tuesday, 19 May 2015

Family day Gojes Blogger Supermom and Baby (day 1)

salam.hai readers

aku kenal group gojes ni dari julia.dan julia jugak yang invite aku masuk group.
pejam celik ogos ni dah 2 tahun aku dalam group superbest ni.
kami kenal hanya di group fb tapi bila jumpa macam dah kenal bertahun.

sabtu ahad lepas, 16 dan 17 mei berpeluang join 1st family day gojes blogger supermom and baby bertempat di singgah santai resort.
aku tak bagitau pon asben mase mula2 kitorang rancang nak adakan family day..settle semua bayaran baru aku tanya dia cuti tak sabtu minggu lepas.hahaha
tak kan la die tanak pegi kan..semua bayaran bini dah settlekan.

aku amek bilik deluxe sebab mikirkan anak2 aku yang memang tido beraircond.
kitorang antara yang terawal sampai.ceyyy.terus jumpe ciknaa..dapat pilih bilik.aku amek bilik depan pool.siap leh terjun dari bilik terus.haha.berjiran dengan ciknad n mimi.




belom pon masuk bilik aqeel dah ajak mandi kolam.adoii jenuh aku tahan tak bagi die turun.
bilik pon satu hal..ekon tak sejuk! tambah plak aqeel duk bukak tutup pintu memang makin lambat la sejuk.
settle semayang terus tuka baju dua beradik tu, terjun kolam.


berani jugak budak ni turun slide sorang2
tengok2 aqilah anak sue dah mandi pon.kemain macam budak besar aqilah ni.berani!
ammara dah siap pakai bikini nak susu plak! lepastu ape lagi..tidoq lah.semua orang kata senangnya dia tido.memang gitu sikecik tu.bising la cane pon.die tetap di alam mimpi.haha



elok ammara bangun aku celup2 gak la dia dalam kolam.satu aku pelik.budak kecik ni tak menanges kena air sejuk tu.kalau kat rumah, aku nak basuh bontot dia ngan air sejuk kemain kuat dia nanges!



masa ni semua pakat dah tuka baju mandi..
mimi dengan rafifnye, umi dengan heroin2nye..huaa hebat la korang leh handle anak2 tanpa asben.aku rasa kalo aku datang takde asben mau menyinga aku.




aqeel punye penat main dalam kolam sampai tertido..dah tenggelam timbul..grr! naseb ayah die perasan,terus naik tuka baju.

sebelum start potluck aku naik bilik dulu mandikan ammara, tuka baju semua baru turun.tengok2 dah ramaiii yang sampai.makanan pon dah penuhhh meja.
mac n cheese kak amy ngan bihun mimi paling cepat habes.omg sedap hoi..hingga menjilat sudu plestik..
berebut plak ngan my puding kerol.time asben aku nak makan dia tanya:

dia : custard tu makan ngan ape?
aku : ngan puding jagung tapi da abes
dia : sampai ati tak ingat nak simpan kat abang..balik nanti buat..ganti!

err.dah satu keje plak aku kena wat pudding!




semua makanan sedap hoi.kuih2 yang zihan bawak, kek sarawak yang umi bawak, ciskek yang anez beli, nasi impit kuah kacang ciknad..semua lah! sedap3..ade jugak tak sempat rasa..huhu



habes makan semua balik bilik.kena turun dinner+bbq plak pukul 8..makanan so-so..tapi asben aku happy gila dapat makan kambing.siap suruh aku g ulang ambik..grr.





sambil2 makan tu amek 1 cup jelly kelapa olla.rase sesudu..hmm sedap.sesudu lagi..dan lagi..sedar2 dah habes.nak bangun amek lagi nampak gelojoh dengan ammara dalam ringsling.hahaha.sian anak aku.kat pipi melekat nasik.mak makan tumpah atas anak.

lepas makan, ada birthday party utk 7 orang anak gojes.kek disponsor by acikanis.aku memang gilekan ciskek leleh die.sedap gilak!..dan ena tambah 1 lagi kek.



mak2 yang anaknye sambut birtday malam tu bagi goodies.penuh satu beg beso dengan goodies.sampai ke arini makanan dalam goodies tu tak habes lagi.




lepas birthday acara tukar2 hadiah.kecoh gile la umi malam tu cari orang yang no 14..padahal tu no yang die cabut.huahuahua
adiah aku dapat kat kerol..dan aku dapat adiah dari ciknad..dapat cash uolls sebab ciknad tertinggal hadiah.huhu




lepas tukar2 hadiah, lucky draw plak.dan aku agak bertuah malam tu..dapat adiah from umiesue studio.hehe



malam tu jugak kak leenda bagi baju untuk pakai esok.balik bilik siap iron dan tidoq! esok ade aktiviti yang perlukan banyakkkk tenaga.

-end of day 1-

Tuesday, 12 May 2015

Birthday party double D ladybird theme

salam..hai readers

gile lah..baru nak update cite 3 minggu lepas..haha.asalkan update kannn

ari ahad tu memang dah plan nak g birthday double d ni dan pagi tu ada agenda lain.pagi tu pegi menjemah dengan geng2 the gadis..korang tayah nak muntah bace gadis tu eh.haha.ni geng ex company lame..geng makan sesame..geng surau..yang ni kite wat 1 lagi entri lah nanti..nescaya kelihatan banyak entri di blog ini..huahuahua

aqeel dapat topi ladybird..olohh comeynye la hai..rajen beno umi wat bende2 gini



makanan adalah sangat sedap..asben boleh teringat2 rendang..sedap sangat katenye

kek comel..doorgift best..sume best la senang..haha

tak banyak benda pon boleh diceritakan selain keseronokan bersembang dengan geng2 gojes ni..kering tekak aku oiii

gamba dari enpon aku adalah 2 keping..sebabnya ai is bz bersembang!


danish debab



geng gojes dari kiri
- fiza the newcomer! die boleh taknak kawan aku sebab aku cakap mungkin tak jadi pegi birthday tu lepas die tekan button going kat event.hahaha
- sue soft spoken sangat2..lembuttt je.aku nak sembang pon kne guna low tone..aku takot sue cakap aku marah die.hahaha
- nad tak sempat sembang sangat tapi lawa weh ct norhalija ni.
- my aku jumpe die mase nak g amek makanan..tibe2 ade orang halang jalan..PANDANG BAWAH..laaa my rupenye.kah3.
- umi tuan rumah ni pon kecoh orangnya. tak rasa malu walopon baru sekali kot aku jumpa umi
- mimi mak rafif shake hand..haha.diorang ni cakap rafif speaking english.tak paham bahasa melayu.aku bantai suh die shake hand..hadoiii
- khairul ni geng gempa aku dari 1st time jumpe..allahuakbar, kitorang bersembang macam takde esok
- anez orang sekampung..memang takde stopper mulut die..aku peratiiii je anez ni.tak penat ke.dah la datang dari jauh.hahahaha

overall sangat happy dapat jadi sebahagian dari geng gojes ni..korang nak tau aktiviti geng gojes meh la like page Kelab GOJES Blogger Supermom and Baby
bloggerwidgets