permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, 14 April 2016

2nd Family day Gojes Blogger Supermom and Baby (day 1)

salam.. hai readers

Alhamdulillah.2nd GBSB Family Day berlangsung pada 9 dan 10 April 2016 di Gold Coast Morib International Resort

Hari Sabtu tu plan nya nak keluar awal la sebab nak bagi aqeel mandi pepuas kat theme park tu, kononnya sebab check in pukul 3.


sedondon pakai baju family day last year

aku sampai lebih kurang pukul 12, terus dapat bilik. Tiba2 takleh masuk bilik hoi..tempat scan kad kat pintu tu habes bateri.hahaha.asben dah mula nak berangin.panas plak kan kat luar tu..haih





bila dah dapat masuk bilik, mengadap plak theme park memang aqeel duk berzikir je la nak turun..
aku lengah2kan dengan bagi makan dulu kenyang2. aritu bawak bekal mee goreng ngan roti canai..





dalam pukul 2 kot turun theme park. panas lit2 hoi. bagi ammara jugak main air..tak lama pastu die tido. aku rasa dalam entri family day akan banyak aku cite pasal ammara tido. sebabnya dia tak berapa sehat.sian anak ibu. maap mase ni aku tak bawak enpon. so takde gamba.

jumpa ekin ngan anak2..pastu turun plak fiza, ros anis dan ciknaa ngan anak2. sempat la gosip sambil berendam.haha
pukul 4 jugak la kot baru naik bilik. sambung berendam dalam jakuzzi plak.hahaha.habes ati anak2 aku. golek2 jap pastu kak amy bagitau dah sampai,so boleh la amek lasagna yang sedap tu..elok sangat sebab perut tengah lapo.




dalam pukul 6 diorang ni ajak menjemah kat theme park. memule rase malas nak turun dah..takot aqeel nak masuk kolam balik.tapi bila dipikir2 takleh jadi ni.kang takde gambar aku.hahaha.



Nampak tu aqeel yang ngantuk sangat

tengah duk bersembang boleh plak aqeel tido..haih letih sangat la tu.
masuk bilik dua2 tido..so iron2 baju nak siap pegi dinner kat juvita seafood. dah google siap location restoren ni. 14 minit dari gold coast.

dalam pukul 8 semua berkumpul kat lobi. dan kitorang konvoi pegi juvita. secara tak sengaja kete kitorang depan skali.haha.asben dah cuak2 takot salah jalan kena maki.kah3.naseb sampai dengan tepat

menu dinner malam tu nasi putih, tomyam, telur dadar, kailan ikan masin dengan pepahat. rasa boleh la tahan. btw thanx my dan yatie yang sponser separuh dari harga makanan. Alhamdulillah




balik dari juvita, kitorang terus balik hotel. ambik baju kat kak leenda, iron dan mata rasa letihhh sangat.ammara sambung tidur tapi aqeel segar bugar hoi.jenuh aku gelapkan bilik. tutup tv supaya tv tak otometik tutup. kang takot plak..hahaha. kul 11 masing2 dah tidur.

to be continued

16 comments:

  1. mujur ko turun kat swimming klu x takde la gambar..hahaha

    ReplyDelete
  2. Yeaaahhh tido.. haha.. penat ye..
    Fun giler la ramai2 mnjemah tepi kolam tu..hihi..

    ReplyDelete
  3. kemain turun lagi sebab nak bergambar je. cis! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Eleyyy ciknaa pon sme kn 😂

      Delete
  4. Replies
    1. best2..tapi duk lelame bosan jugak.hehe

      Delete
  5. Hahahaha. Kalau x turun xde gambar.. lol!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha mau meroyan aku tgk gamba korang aku takde :)

      Delete
  6. hahaha kuyu sangat dah mata aqeel mak nak turun jugak bergambo..hahahaa

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets