permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 19 July 2016

Aidilfitri 2016


salam. hai readers..

ya allah dah kelaut dalam dah blog aku ni..kenape tah malas nau nak update
tapi teringin gak nak update pasal raya yang lepas. setiap tahun update tak kan la tahun ni tak kan..
so marilah kite memeriahkan kembali blog sendiri..hahaha

raya tahun ni giliran taiping. yang best tahun ni sebab cuti sebelum raya tu lama.
kami balik taiping sabtu petang lepas asben balik keje. gerak pukul 5, pukul 8.30 sampai.alhamdulillah tak jem langsung

sebab kan balik 3 hari sebelum raya so sempat la aku ngan kakak 3 hari berturut2 baca yasin kat kubur abah.
macam2 aktiviti lah sepanjang sebelum raya tu..siap pegi lake garden gara2 aqeel nak main kat playground. layan je lah nakkkk





hari raya pertama kitorang memang kat rumah je tunggu tetamu. dari malam raya dah ada tetamu..
menu raya mestilah ketupat palas, lemang, nasi impit, rendang ayam, rendang daging, kuah kacang..hoiii berkriuk terus perut aku yang berpuasa 6 ni.ceyyyy nak habaq dia posa nam lah tu!





tema raya kalini mint green. mule2 kami pilih royal blue. tapi sampai je umah bukak kotak baju eron ajis aqeel tu seluar ngan baju lain kaler, dah kenapeeeee
pegi balik jakel dah xde size utk aqeel kaler royal blue. dengan ayahnye skali la kena tuka baju..
pilih punye pilih nampak mint green cantik teros amek
baju ibu dengan ammara memang sedondon, sepaten..kurung mawar

tudung ibu modison lacey by sugarscarf..ammara pon pakai criss cross syria dengan lace patch





malam raya pertama tu kitorang buat bbq dengan steambot sempena birthday beberapa ahli keluarga..ceyy




pagi raya kedua kitorang dah gerak balik pekan pahang.alhamdulillah jugak tak jem. 7 jam je perjalanan..

raya kat pekan pon banyak duduk kat rumah je..sempat beraya ke kamaman + beraya dengan kerabat pahang. tu pun sebab teman fil




balik ke rawang kami kena hadap jem..gerak pukul 8.30 pagi sampai batu cave pukul 5 petang.

tamat sudah cerita balik raya kami. lepas ni insyallah akan update aktiviti beraya seterusnya..
daa

4 comments:

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets