permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 26 July 2016

Baraan Raya Gojes (Klang)

salam..hai readers.

23 haribulan giliran gojes klang plak yang sudi terima tetamu. kali ni kami ade 3 rumah dan baraan start seawal pukul 10.30 pagi

berjanji dengan my nak konvoi dari rawang dalam pukul 8-9 pagi sebab my takot sesat..haha. last2 my yang kena tunggu aku dekat setengah jam.gara2 anak2 meragam..ammara tak berapa sihat..aqeel taknak mandi..haiyohhh

rumah pertama rumah umi, makan pagi katenye..memang perut tengah kosong, sedap sangat la dapat bihun ngan karipap tu..omnomnom



1st time jumpe kak kabu..kecohnye astaghfirullahalazimmmm..hilang ayu aku dapat gelak dengan die..hahaha.


rumah kedua, rumah fiza..konvoi plak ke sana. dan lagi skali asben ai lead untuk 3 buah kereta. aku, my dan khai..alhamdulillah selamat sampai.

sampai rumah fiza asben langsung tak makan pape sebab perut dah berangin sangat..sian dia. tak dapat rase kesedapan mee kari fiza. aku pon tak rase sebab aku tak makan mee.haha tapi aku sental lontong dia yang kaya dengan bahan2. adoii sedap!



kat sini kitorang macam sawan boomerang.hahaha.tambah ade anez, dia cakap apepon buat aku gelak tak habes2



next, rumah comel sue tu..saited sangat2 tau nak g umah sue. sue cakap rumah die tak jauh pon dari rumah fiza. kitorang antara yang terakhir gerak sebab aku sibuk bukak google map. cari jalan tak jumpe..so tawakal cari nama taman.tak sedar rupa2nya my dengan yati follow kat belakang.

sampai je depan taman mengagau kitorang cari nama jalan.naseb sue send location kat whatsapp. dan lagi skali alhamdulillah sampai dengan selamat. tak lama pastu tasha sampai. dan 3 buah kete lagi tak sampai2. kitorang makan, anak2 puas main sampai berpeluh2, siap solat still diorang tak sampai.
rupa2nya deme dah sampai port! hahaha. jauh nau nyesat. baraan gojes dan sesat barat memang tak dapat dipisahkan..







kat umah sue anak2 aku siap mandi wey sebab masing2 dah masam dengan peluh. disini la bermula tragedi yang bersambung2.kah3



elok nak gerak dari rumah sue, aku bagitau my kite masuk nkve tapi aku exit subang sebab nak g mydin usj..

aqeel nak duduk depan same aku ngan ammara..dah biase macam tu, die suke nyempit..bam! aku tutup pintu. huwaaaa aqeel nanges. dah kenape!
tangan aqeel tersepit kat pintu..astaghfirullahalazim..cepat2 aku bukak pintu. ya allah.asben sempat tampar lengan aku.. hoi sakit tau tak! bukan sengaje lah! merajuk

alhamdulillah tangan aqeel xde pape..luke melecet sikit je
terus kitorang singgah mydin sebab nak beli paper plate, cup semua tu..
dah sesiap beli nak balik ke kereta, aqeel dalam troli yang ayah dia tolak..aku dukung ammara.
toleh kiri ade kete dan kete tu berenti, baru selangkah..gedebuk aku jatuh..mase jatuh aku tahan lutut dah pegang kuat dah ammara tapi bile dah melutut tu terus tak balance TERlepas ammara

allahuakbar..asben toleh sekali ke belakang terus dukung ammara yang dah meraung2 sambil angkat aku. mase tu tak peduli dah sakit kat lutut sendiri..terus check ammara..everything nampak ok dan die masih pegang lolipop dan keropok kat tangan sebelah lagi.
nampak ok tapi dia still menangis kuat! sampai kat kereta baru asben perasan baju dia ada darah.rupanya lutut ammara luka





dalam kete aku check lutut aku pon luka..agak dalam jugak sebab seluar yang aku pakai koyak.hmm.
rase bersalah sangat kat ammara.

sampai rumah masing2 hilang mood dalam kesakitan padahal esoknye kitorang nak terima tetamu
asben dengan perut yang berangin
aqeel dengan jari yang tersepit
ibu dan ammara dengan lutut yang luka

itula cerita hari sabtu yang lepas..untuk hari ahad yang osem tu kite cite kat next entri ye..daaa

6 comments:

  1. teruk jugak kaki Ammara tu, ermm sian iyerr, ko jgn lupa g klinik nt cek dia kalau ada pape. ko pon take care!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah wey..dh g klinik td.tp die tak xray pon.hrp xde pape la

      Delete
  2. astaghfirullah...kejadian sggh korg ni wei...

    ReplyDelete
  3. Aduhaiiii macam2 btol kesah baraan gojes kali ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.haha.memang ingat la sampai bile2

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets