permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 3 August 2016

2016 Enkei Family Day

salam.. hai readers

tahun ni tahun ke 3 kitorang join family day.ade setahun kitorang tak pegi sebab pregnant ammara kot.

kalini family day kat Kalumpang Resort. 45 minit dari rawang. tak la jauh sangat.kit
orang  gerak agak awal sebab katanya start pukul 8.30. 500 meter sebelum exit bukit beruntung tibe2 pom! tayar kete bocor! adoyaiii.
tayar2 ni memang keje asben hari2 kan. so takde la problem pon.10 minit je die tukar sambil dibantu kawan opis die yang nampak asben tepi jalan tengah tukar tayar. naseb la pakai baju famiy day kaler merah tu.haha
lepas tukar asben still tak berani nak drive sampai ke kalumpang sengan tayar spare. nak tampal tayar tu kedai tak bukak lagi. bersarapan la dulu kitorang sementara tunggu kedai bukak. dah tampal terus gerak ke sana..10.30 baru sampai.orang dah start game dah.huhu

budak kecik ni memang berdukungggg je sejak2 jatuh.fobia sgt


aqeel join main rebut kerusi tapi anak mak ni pemaluuuuu..macam mane nak rebut.pusing kerusi pon pegang tangan ayah..haha. kalah di round kedua. kena tolak ngan budak besar.


pastu bos asben suruh aku join game tarik tali.. ko ghase? terbina la muscle2 mak ni.hadoiii. aku duduk hujung skali, asben blkg aku sambil dukung ammara. start game die pon tarik same tali.hahaha. cheating!
memang menang la..tenaga laki sorang dah leh kalahkan 8 org pempuan.


pastu lunch dan free and easy. boleh mandi kat air terjun tu. cantik sangat tempat ni uols..kitorang ofkos kena cari tempat yang cetek ngan batu2 sikit.risau hoi anak kecik.
tengah seronok berendam tiba2 tengok kat ammara dah takde paci..ahh sudah! hanyut dah la tu.ergh!


sejam kot bagi budak2 main air, naik salin baju..
dah nak gerak tiba2 nampak puting kaler biru atas batu..hahaha iye la dah hanyut tapi ade orang selamatkan.



balik dari kalumpang tu sepanjang jalan nampak orang jual buah..teringin plak manggis, asben ajak jalan ke tg malim..boleh beli pau skali katenye..



merasa la pau yik mun yang femes tu.sedap, lembut, gebu pau nye..kawan2 komen kat fb kate macam2 lagi sedap kat yik mun tu..kena repeat la camni.hehe


2 comments:

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets