permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, 5 September 2016

Ammara HFMD

salam..hai readers

3 hari lepas kes ammara sesak nafas tu, sekali lagi kitorang ke emergency sg buloh. gara2 hfmd plak.
besar dugaan untuk cik ara ni.

mulanya tak terfikir pon itu hfmd. tumbuh kat tepi mulut 2 bijik..lepas tu kt pergelangan tangan.ammara ade eczema so susah nak bezakan ruam2 yang naik tu


asben ajak terus ke emergency sebab sekarang kan ada macam2 penyakit

jumpa doc dan doc cakap confirm HFMD. even aku cakap bijik2 tu tumbuh bukan je kat tangan kaki dan mulut. doc cakap yes, hfmd boleh kena merata tempat. kena la kuarantin

hospital siap amek nama dan alamat taska. katenye nak buat check. katenyeee la

so khamis ayah diorang cuti dan jumaat ibu cuti




aku tak sapukan sangat calamine sebab ammara eczema.calamine buat kulit dia makin kering. so just sapu cetaphil + krim dari klinik kt taiping.

hari ahad aku tengok kulit die makin clear.tinggal kuping2. hantar ke taska dan taska terima. legaaa

sekejap sangat kan tempoh kuarantin tu. aku rasa ammara ni kena dah hujung2 kot sebab dia langsung takde masalah untuk makan (takde ulser dalam mulut). alhamdulillah tak teruk.

semoga anak2 ibu terus sihat.aminn

2 comments:

  1. anak akk 2 orang yg penah kena..aish dengan yaya..kesian tgk tergaru2..huhu

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets