permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, 16 February 2017

Review - Deeja Cosmetic sesuai untuk semua jenis kulit

Salam. Hai readers

Mula-mula nak try produk ni takot-takot la jugak sebab muka iols penah melalui zaman kejatuhan bila try 1 produk ni.hahaha. Ini series ye. Muka teruk sangat-sangat. Dengan kering, jerawat, parut. Sampai last sekali ke pakar kulit. Dan alhamdulillah muka kembali ok.

Bila umur semakin menginjak remaja purba ni hati tiba-tiba nak try produk yang orang sembang-sembang kate best ni. Satu je masalah iols. Kulit kusam. Tak berani langsung nak keluar dengan naked face. Kalau setakat pegi pasar malam tu berani la. Hahaha


Pegang je kotak Deeja Cosmetic ni belek-belek. Kemain banyak isinya dalam satu harga.
- Sabun pencuci
- Toner Nano
- Krim Siang
- Krim Malam
- Krim Nano (Malam)
Yang penting produk Deeja Cosmetic ni lulus KKM. So takde la rase was-was nak cuba.


Mula-mula kena la try sabun pencuci tu kan. Sapu-sapu terus rase lembut je muka. Ehh ape ajaib sangat ni. Terus mak fefeeling muka lembut mulus je. hahaha


Next kite pakai toner nano, sejutttt je uols. Segar rasa muka.


Pastu kalau nak keluar sapu la krim siang tu, macam aku cakap kat ig krim siang ni die dah jadi alas bedak. Ko sapu krim siang, letak bedak sikit, eyeliner, lipstik.. zasss siap. Mudah sangat keje mak nak bersiap pegi keje uols.



Krim malam ngan krim nano tu mesti la pakai sebelum tidur kan.. kuning2 muka hah. hehe. Krim-krim yang sapu sebelum tidur ni dia bertindak time kite tidur. So bangun pagi esok terus la cantik. Hahahaha. Ok ni tipu.


Cop cop ni ada tambahan diamond foundation. Ha ade colagen lagi uols. Aritu saje la try lepas krim siang sapu plak foundation ni. Haih floles teruih ha..



Ini pengalaman aku sendiri tau lepas lebih kurang 2 minggu guna Deeja Cosmetic secara tertib. kahkahkah

****************************************************************************************

GARA² MINYAK PANAS KULIT WANITA INI LEBIH CANTIK DARI SEBELUMNYA

Apa yang korang akan buat lepas terkena minyak panas? Bukan sikit-sikit ye. Sebahagian dari kulit muka korang. Inilah mimpi ngeri yang berlaku kepada wanita ini.



Kulit wajah ni kan aset besar bagi wanita. Satunya mestilah rasa sakit, pastu mestilah sedih dan risau bila jadi camni. Lepas terkena minyak panas wanita ini terus dapatkan rawatan dari hospital. Tapi bahagian yang terkena itu agak besar ofkos lah amek masa yang lama kan untuk sembuh betul-betul.

Awal-awal wanita ini memilih gel aloe vera untuk merawat luka. Pada masa yang sama dia berharap gel ni dapat membantu  hilangkan parut pada wajahnya.

"Saya kena mnyak panas tu ada dalam sebulan mcm tu la lepas tu saya dah tak pakai apa² skincare cuma sapu gel alovera je. Gel alovera tu cuma untuk baik luka² tu je nak hilangkan parut tu memang susah dan ambik masa lama jgk la.

"Tapi dalam sebulan tu muka dah jadi berminyak, tak bermaya, jerawat pn mula la tumbuh tapi parut tak hilang² juga...saya jadi down sangat² dengan masalah muka sy bila setiap kali tengok cermin, nak keluar rumah pn malu...kalau nk keluar rumah kena make up tebal², tapi make up mana boleh tahan lama...lama sikit je dh merekah.",luah Nurul dalam perkongsiannya kepada kami.

Sebab tak tahan dengan masalah kulit yang makin menjadi jadi, dia mula mencari ikhtiar lain. Sekarang kan ada macam-macam jenis skincare. Nurul ni cari produk yg terbaik, bermutu,selamat dan yang paling penting mendapat pengiktirafan dari KKM. Ofkos la nurul ni cari produk yang mampu menghilangkan parut besar pada wajahnya.

"Saya cuba tengok²  produk skincare di facebook. Mulanya saya nak try set skincare lain, tapi tak tahu mcm mana saya boleh tertarik nak mencuba produk deeja cosmetic ni lepas tengok testimoni² yang cukup banyak dari pengguna. Saya nak tahu kesannya berbaloi tak dgn masalah parut saya yang teruk ni. Tak sangka akhirnya mmg produk ni terbukti berkesan. Banyak parut saya dah hilang hanya sebulan pemakaian dengan sangat² konsisten. Alhamdulillah husband dan family saya pun berpuas hati dengan perubahan ni.

"Masa mula² nak cuba skincare saya paling takut ada pengelupasan. Tapi inilah yang buat saya sangat² puas hati dengan deeja cosmetic bila parut kat muka saya dirawat tanpa apa² pengelupasan dan tak ada pedih².

"Saya mula menggunakan Set Deeja Cosmetic 5in1 dan diamond foundation dan alhamdulillah sebulan lebih bersama Deeja Cosmetic kulit saya dah bertambah baik. Jerawat pun dah kurang kulit lebih halus dan lembut dari dulu", tambah Nurul.




Bagi yang berminat untuk mendapatkan produk ini boleh hubungi talian di bawah atau layari facebook mereka untuk lebih banyak testimoni.

Facebook:

Talian untuk dihubungi:
0196495950
0192495950
0192785950
0176535950
0199459362
0192526838


"Nak Cantik Gebu ??? Haruslah Deeja Cosmetic"


****************************************************************************************
Kalau korang nak tau maklumat yang lebih tepat pasal deeja cosmetic ni boleh ke 
IG : deeja_cosmetic_hq
FB : deeja cosmetic hq

Atau call je diorang kat 019-6945950

P/S : Try la korang Deeja Cosmetic ni. Best! Tak tipu

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets