permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 12 September 2017

The 3rd

Salam. Hai readers..

Harini nak cerita sikit pasal si ketiga yang dah 20w dalam perut ibu. Alhamdulillah rezeki Allah tak pernah salah alamat.


Mengandung kali ni agak mencabar masa awal2 dulu. 1 rumah down with fever. Ibu start dengan nipple cracked yang seterusnya jadi infection. Sampai demam teruk sakit2 badan. Dalam masa yang sama terpaksa wean off ammara mase umur dia 2tahun 6bulan

Sebulan pastu buat upt dan hasilnya 2 line terang benderang. Pregnant kalini memang kami dah dapat agak. Dah ready jugak so kami happy sangat2.


Sebulan, 2 bulan, 3 bulan semua ok. Kecuali bab hb low tu lah. Ibu dah biase. So ble nampak hb makin menurun cepat2 makan iberet. Harap2 next checkup hb ok lah.

Masuk 4 bulan haritu tibe2 kena tonsilitis. Mula dengan demam selsema, sakit tekak. Sehari lepas tu check tonsil dah bengkak menanah. Allahu sakit die bukan hanya kat tekak, habes 1 badan sakit. Tah kat mana silapnya. Nak menelan punye la seksa. Telan ubat pon boleh wat muntah2. Sampai berdarah2 tekak. Haih seram kalau ingat.

Abang dan kakak to be pon nampak happy. Abang nak baby boy sbb dah ade baby girl katenye. Baby lagi ke ammara tu abg aqeel oi. Hehe

Dan sekarang ibu dah semakin ok. Harapnya kesihatan ni kekal la sampai bersalin nanti. Aminnn

2 comments:

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets