permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, 5 January 2017

Aqeel's going to school

Salam. Hai readers

New experience ni ofkos kena cerita dalam blog.
Semalam is his 1st day at school. Bangun pagi ceria, mandi dengan air paip biasa, excited pakai baju sekolah.hehe

Cuma for the 1st day tu aqeel agak blur-blur.Dia bergerak agak slow, salam cikgu malu-malu, cakap pon tak bukak mulut sangat, senyum pun tak tapi dia langsung tak nangis. Dia follow je kawan-kawan. Maybe sebab dia dah biasa pegi taska.

Bila ibu cakap kat cikgu dia agak blur harini ticer. Cikgu cakap "it's ok puan. 1st day kan. Saya percaya tak lama lagi dia lah hero". Hmm lega hati ibu.

So everything when well for the 1st day and 2nd day ni. Takde drama air mata tapi Aqeel pesan dia nak ibu anta sampai tadika, time balik nak ayah ada. Maybe dia tengok kawan-kawan lain ibu ayah still tunggu. Ok sayang. Take your time. Ibu takde masalah pon nak hantar Aqeel sampai school hari-hari.



bloggerwidgets